Single Sas #36: ‘Zo zul je alle mannen moeiteloos verleiden’

Columns Saskia 12 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

“Mijn buurmeisje is een typische Gen Z’er. Soms heel boeiend; wanneer ze haar telefoon op self record zet en er de ene na de andere choreografie uitgooit terwijl ze de snelle teksten moeiteloos meezingt. Soms heel inspirerend; wanneer ze mij uitlegt hoe ik mijn neus moet contouren. Soms heel shockerend; wanneer ze zonder nadenken haar peperdure jeans afknipt omdat de originele versie geen ‘vibe’ was. Maar het is vooral heel boeiend wanneer ze het over daten heeft.

Nu ben ik best onafhankelijk ingesteld, en sta redelijk sterk in mijn schoenen. Maar mijn buurmeisje trekt het begrip zelfvertrouwen naar another level. De jongens staan continu bij haar aan de deur, en ze lijkt iedere gast te krijgen die ze wil. ‘Gewoon manifesteren’ zegt ze dan, terwijl ze haar tong uitsteekt en een selfie neemt. Ik kan erom lachen, maar schijnbaar doet ze iets goeds. Wat ze ook doet, het werkt namelijk wel. Terwijl zij druk is met haar dansjes en manifestaties loop ik hier te ijsberen en probeer antwoord te krijgen op de vraag waarom Tom niet terug appt.

Ze zullen hunkeren naar aandacht

Na twee weken over Tom gepiekerd te hebben gooi ik het op een andere boeg. Ik nodig mijn buurmeisje uit. Eerst vraag ik haar of ze een theetje komt drinken. Haar antwoord? ‘Slayyyy💀💀’ Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat dat betekent. Wanneer ze er na een uur nog niet is app ik dat ze een paar vintage laarzen mag hebben. Ik heb er toch genoeg, en ik weet toevallig dat zij ze leuk vindt.

Nog geen tien minuten later zwaait de deur open. Ze heeft haar eigen sleutel aangezien ze vaak op de kids past. ‘Yooo’ hoor ik vanuit de gang. Ze heeft een paar laarzen al uit de kast getrokken. ‘Deze zijn fire’. Wanneer ze klaar is met zichzelf bewonderen en eindelijk op mijn bank zit begint mijn vragenvuur. Hoe krijgt ze al die mannen toch?! ‘Het is zo simpel Sas’ en voor ik het weet begint ze over de ene tactiek na de andere.

‘Waarom denk je dat ik rode nagellak draag? Niet omdat ik het per se zo mooi vind hoor. Maar het doet mannen onbewust aan hun moeder denken, waardoor ze zich automatisch heel veilig bij me voelen.’ Ik luister met open mond. ‘Ook app ik ze iedere ochtend heel vroeg, zodat ze meteen aan mij denken wanneer ze wakker worden’ zegt ze nonchalant terwijl ze nog een foto van haar nieuwe laarzen neemt.

Appen op hetzelfde tijdstip

‘Oké wat nog meer?’ Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. ‘De eerste maand app je ze iedere avond. Precies op dezelfde tijd. Je kunt het beste even een wekker zetten. Na een maand stop je met appen. Ze zijn nu zó gehecht aan je appjes, dat ze hunkeren naar jouw aandacht.’

‘En jij doet dit allemaal?’ Zonder mijn vraag te beantwoorden staart ze me aan. ‘Zag je wat ik deed?’ vraagt ze enthousiast. ‘Je kijkt me stoïcijns aan?’ gok ik. ‘Nee gek, let goed op. Ik verleid je met de driehoeksblik’. ‘De wat?’ ‘De driehoeksblik. Ik kijk naar je linkeroog, vervolgens kijk ik naar je rechteroog, en eindig bij je mond. Dit herhaal ik een paar keer. Doe dit bij je date en hij is gegarandeerd verliefd.’

‘Werkt dit echt?’ ‘Wel ik combinatie met wat andere trucjes’ zegt ze met een knipoog. ‘Welke trucjes?’ Ik wil nu alles weten. ‘Je vraagt hem om een gunst. Iets kleins, en gemakkelijks. Je vraagt bijvoorbeeld of hij je helpt om een lamp te vervangen of je helpt een band van je auto te verwisselen. Whatever… gewoon iets gemakkelijks. Het maakt niet uit wát het is, maar hij gaat jou automatisch leuker vinden omdat hij jou helpt. It’s psychology baby.’

De 70/50 regel

‘En dat is nog niet alles, Sassie’. Ik hang aan haar lippen ‘Je kent de 70/50 regel toch wel hoop ik?’ Ik knik van niet. ‘Wanneer jij praat maak je 70 procent van de tijd oogcontact en wanneer hij praat maak je 50 procent van de tijd oogcontact. Wanneer je dit doet geef je je gesprekspartner het gevoel dat jij belangrijker bent. Hij zal nerveus worden, waardoor hij je stiekem nog leuker gaat vinden.’

What else?’ vraag ik terwijl ik een fles wijn opentrek. ‘Wanneer hij vraagt wat je aan het doen bent zeg je dat je met een vriend bent, maar je noemt geen naam. Hij zal mega nieuwsgierig worden en het gevoel hebben dat je onbereikbaar bent. Heel gemakkelijk.’ Ze wijst naar mijn wijn. ‘Krijg ik niets?’ Ik wil nog vragen of dat van haar moeder mag, maar bedenk me. Eén glaasje kan vast geen kwaad, en ik kan de tips goed gebruiken.

‘Ow, en Sas. Heel belangrijk. Je wilt de eerste drie maanden niet met je crush naar bed gaan. Je mag wel teasen, maar zorg dat er iets over blijft om voor te jagen. Lekkere wijn trouwens’ en ze neemt nog een grote slok. ‘Je weet toch wel hoe je moet teasen?’ ‘Jawel.. denk ik.. of nouja, teasen… niet echt.. hoe doe jij dat dan?’ ‘Gewoon, ik vraag of hij mijn ketting dicht wil doen, zodat hij even mijn nek aanraakt. Of ik vergelijk de grootte van onze handen zodat we handen aanraken. En als ik mijn lipgloss op doe blijf ik oogcontact maken en wanneer we lachen raak ik hem subtiel aan.’

Haar telefoon gaat. ‘Ah, het is Rick. We gaan vanavond op date’. Ze drukt het gesprek weg. ‘Ik bel hem zo wel terug’ zegt ze met een knipoog. Dan gooit ze het laatste beetje wijn achterover en staat op. ‘Bedankt voor de laarzen. Was gezel, gaan we vaker doen!’ en weg is ze. Dit gaan we zeker vaker doen, denk ik.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #35: ‘Alle ogen zijn gericht op Luca en zijn aubergine’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen