Mannen met deze sterrenbeelden zijn de beste vaders

Ouderschap Valéry de Voijs 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de astrologie mogen geloven kan ons sterrenbeeld heel wat over onszelf vertellen. Van favoriete muziek tot aan onze kledingstijl: volgens de sterren heeft het allemaal te maken met welk sterrenbeeld we hebben. Zo kan ook het vaderschap gelinkt worden aan astrologie, en laten deze sterrenbeelden er nu net uitspringen.

Of je er nu in gelooft of niet: de sterren lijken ervan overtuigd.

De beste vaders hebben deze sterrenbeelden

De beslissing om het gezin uit te breiden laten we natuurlijk niet van dit lijstje afhangen, maar stiekem zijn we wel nieuwsgierig wat de sterren erover te zeggen hebben. Volgens de astrologie zijn dit de winnaars:

1. Steenbok

Met stipt op de eerste plaats staan de steenbokken. Steenbok mannen zijn geboren vaders. Ze zijn van nature serieus, en hebben de gave om dingen tot in de puntjes te plannen. Grote kans dat hij nog voor de geboorte van jullie kleintje de basisscholen in jullie omgeving gerankt heeft. Daarnaast zijn steenbokken harde werkers en hebben de boel financieel meestal goed op orde. Hij zal dat spaarpotje voor je kind dan ook maandelijks bijspekken.

2. Weegschaal

Mannen met dit sterrenbeeld zullen geweldige vaders zijn. Ze houden van rechtvaardigheid en willen hun tijd dan ook altijd eerlijk verdelen. Dat komt natuurlijk goed van pas wanneer jullie een groot gezin hebben met meerdere kinderen. Zijn kinderen zullen dan ook nooit iets tekort komen, en niemand zal voorgetrokken worden.

3. Kreeft

Als er één sterrenbeeld bekend staat om familieliefde is het wel het sterrenbeeld kreeft. Kreeften zijn namelijk gek op dat huiselijke gevoel, gezelligheid en geborgenheid. Familie speelt een grote rol in hun leven, en willen dan ook niets liever dan een groot gezin. Daarbij zijn kreeften ontzettend empathisch en zullen goed kunnen omgaan met de emoties en gevoelens van hun kinderen.

4. Stier

De beste eigenschap van stier-vaders is de kunst om altijd geduldig te zijn. Wanneer jij misschien allang je geduld zou verliezen, blijft de stier-vader kalm. Een karaktertrekje waar veel kinderen natuurlijk behoefte aan hebben. Daarbij zijn stieren vaak nuchter en kunnen dingen heel pragmatisch bekijken. Overall, zijn ze een stabiele factor in het gezin.

5. Leeuw

Als er iemand urenlang kan spelen, is het de leeuw-vader. Bij leeuwen komt een kinderlijke kant naar boven wanneer ze zich over die LEGO-steentjes buigen. Met veel fantasie en humor kunnen ze uren in die speeltuin rondrennen. Leeuwen kunnen wellicht een tikkie koppig zijn, maar dat hoeft niet negatief te zijn in de opvoeding. Hierdoor zullen ze hun kinderen discipline en respect bijbrengen.

Benieuwd wat de sterren over het moederschap te zeggen hebben? Je leest het hier. 

Astrologie, wat kun je ermee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PopsugarYour Tango

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme