Astrologie, wat kun je ermee?

Gezondheid Janneke Juffermans 28 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Puur in een opwelling mailde ik haar terug, de vrouw bij wie ik ooit een consult astrologie had gedaan. Ik vond het zo’n sympathiek mens en had zo’n goed gevoel overgehouden aan het consult, dat ik me in een flits inschreef voor de tweejarige opleiding waarover ze een mail rondstuurde.

Waarom een cursus astrologie?

Een paar maanden later zat ik in de cursus, samen met twee andere vrouwen, de juf en een man van 84. De man, homoseksueel en met een bevlogen leven, de vrouwen, ieder met ook zo hun persoonlijke ontwikkelingen (wie heeft ze niet), en ikzelf.

De eerste les ging over energie en over alle planeten. Over dat we allemaal energie zijn en dus ook onderhevig zijn aan de wetten van energie. De gulden snede kwam langs, de wet van de getallen etc. Hoewel het me duizelde, begreep ik ook dat Tonny, de juf wilde, duidelijk maken dat bijvoorbeeld zwaartekracht en de invloed van de maan op eb en vloed, ook op ons als individuen van toepassing zijn. Dat de energie van planeten ons dus beïnvloedt.

Venus

De volgende lessen ging het over onze geboortehoroscoop. Hoe de sterren toen stonden is een soort blauwdruk voor je leven, legde Tonny uit. Dus beïnvloeden ze je voor de rest van je leven. Ze werpen als het ware hun licht vooruit (althans zo vertaal ik dat dan). Waar je zon staat in je horoscoop (je sterrenbeeldteken) zegt overigens maar een klein gedeelte van wie je bent. Je hebt ook nog je ascendant, waar de maan stond, en mars, en venus (de planeet van de liefde uiteraard). En wat je in de bladen leest, daar klopt vaak niet zoveel van. Er is veel meer dan deze, vaak algemeenheden, te ontdekken in je persoonlijke horoscoop.

Maar tijdens je leven lopen de sterren natuurlijk ook rondjes om de aarde en kunnen ze langs een planeet uit je geboortehoroscoop gaan of daar een verbinding mee maken (een aspect). Dat zijn zogenaamde transits, die uitpakken als veranderingen in je leven. Die kunnen uiteraard heftig aanvoelen of juist heel plezierig zijn.

De sterren spreken: Dit zegt jouw horoscoop over je seksleven

Appel

We leerden het afgelopen jaar steeds meer over onszelf, maar gingen bovendien heel anders kijken naar bepaalde gebeurtenissen die ons waren overkomen. De man van 84 heeft meerdere hevige inzinkingen gehad in zijn leven, maar door de astrologische duiding daarvan is hij nu heel anders tegen die inzinkingen aan gaan kijken en kon hij de betekenis ervan (voor hemzelf) doorzien. Hij ziet ze nu als doorbraken, omdat hij zich ging realiseren wat ze hem gebracht hebben.

Bij mijzelf is iets vergelijkbaars gebeurd. Ik voelde me bijvoorbeeld soms een appel die ver van de boom gerold was, omdat ik zelfstandig ondernemer ben geworden, altijd in korte projecten beland en niet die bestendige lucratieve baan heb die mijn ouders graag gezien hadden. “Ze denken wel eens dat ik altijd in zeven sloten tegelijk loop,” zei ik. “Daar ben je voor bedoeld,” zei de juf. “In positieve zin. Jij hebt ram in mars. Jij bent goed in en bedoeld voor kort en krachtig.”

Rust

“Het kan rust brengen bevestigt een vriendin, die al 10 jaar met astrologie bezig is. “Voor mij is psychologie te weinig toereikend, ik heb een ruimer kader nodig om mezelf en mijn levensloop te begrijpen. Ik ben ook ontzettend van mijn eigen horoscoop gaan houden.”

Wat ik zelf vooral merk is dat de astrologie een aanleiding vormt om met elkaar te praten over waar je mee bezig bent in je leven en wat je daarmee kan. Het kleine groepje in de boerderij in Makkinga, met een prachtige tuin en weilanden eromheen ik zou het niet meer willen missen en kijk er elke keer enorm naar uit. (Ook al moet ik er twee uur voor rijden). We leren van elkaar, laten soms een traan,  lachen veel en ontwikkelen overgave aan het leven en daadkracht om iets te doen met wat zich aandient tegelijk.

Dat de man van 84 nog iets heel nieuws leert op zijn leeftijd is bovendien ook heel inspirerend. “De astrologie heeft me alsnog geleerd om van mezelf te houden,” zegt hij.

Nou, als dát op zijn leeftijd geen winst is, dan weet ik het niet meer.

5 tips om spiritualiteit voor je te laten werken en te floreren in je werk!

Deze invloed heeft de volle maan op jou als HSP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme