Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Maagd over het karakter van je kind

Kinderen Lisa van den Akker 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Maagden worden geboren tussen 23 augustus en 22 september. Benieuwd wat een Maagd typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Maagd is? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Maagd zegt over het karakter van je kind.

Aarde is het element van de Maagd. Dienstbaar en praktisch bezig zijn, deze talenten hebben Maagden vanaf de geboorte meekregen en het zal ze nog vaak van pas komen. Dit zijn de kleine doktertjes en zustertjes van de toekomst. Ze staan altijd voor anderen klaar om te helpen.

Een kind met sterrenbeeld Maagd

Net als de twee andere Aardetekens Stier en Steenbok staan Maagden stevig met twee benen op de grond en zijn ze niet snel van hun stuk te brengen. Met doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid voeren ze hun taken netjes en op tijd uit. Praten kan het Maagd-kind vaak snel en verbazingwekkend goed. En omdat ze een hekel hebben aan een viezigheid (en dus ook aan hun vieze luier) zijn ze vaak snel zindelijk.

In gezelschap houdt het Maag-kind zich graag op de achtergrond en kijken ze de kat uit de boom. Maar zodra een Maagd zich vertrouwt voelt, kan hij de oren van je hoofd kletsen.

Opvoeden van een Maagd

Maagden maken het hun ouders niet echt moeilijk. Ze zijn netjes en voorzichtig en houden niet van plotselinge, gekke of onverwachte dingen. Ze benaderen het leven zelfs best wel serieus als het om de praktische dagelijkse dingen gaat. Je kunt ze niet blijer maken als de dag goed geregeld verloopt. Zorg dat ’s ochtends het ontbijt klaarstaat zodat je kind zich rustig klaar kan maken om naar school te gaan. Rust, reinheid en regelmaat, dat zijn de drie sleutelwoorden voor je Maagd-kind.

Wel kan een Maagd-kind een moeilijke eter zijn, daarin kunnen ze soms wat pietluttig zijn. Bovendien is Maagd hét teken dat snel last heeft van voedselallergie.

Op school

Dat een Maagd Pietje Precies is, komt ook naar boven op school. Ze leren over het algemeen makkelijk. Als het de leeftijd bereikt van huiswerk maken zal het daar niet moeilijk over doen. Ook het behulpzame zit er al vroeg in. Een Maagd-kind is altijd bereid om andere kinderen te helpen.

Karakter eigenschappen

Als jouw kind een Maagd is dan zal hij of zij waarschijnlijk de volgende karaktereigenschappen hebben:

  • Oog voor detail
  • Intelligent
  • Praktisch ingesteld
  • Analytisch
  • Betrouwbaar
  • Té kritisch
  • Kieskeurig
  • Veeleisend
  • Conservatief
  • Ongeduldig

Spelen met een Maagd

Zoek je een leuk cadeau voor je kind? Geef het dan een mooie beer als knuffel, want net als beren voelen maagden zich overal op hun gemak, als het maar redelijk netjes en georganiseerd is. Verder spelen Maagden graag met een keukentje of dokterspullen. Handwerken en knutselen met papier of borduren vinden ze ook leuk. Maar ook bouwpakketten, een letterbak met kleine blokjes, leesboeken en puzzels vind een Maagd erg leuk.

Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Weegschaal over het karakter van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen