Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Weegschaal over het karakter van je kind

Horoscoop Vera Guldemeester 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Weegschalen worden geboren tussen 23 september en 22 oktober. Benieuwd wat een Weegschaal typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Weegschaal is? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Weegschaal zegt over het karakter van je kind.

Een Weegschaal is een luchtteken. Dat wil zeggen dat contact en verbinding erg belangrijk is voor je kind. Een Weegschaal is dol op gezelligheid, is erg sociaal en vrolijk. Spanning of ruzie? Dat gaat een kind met dit sterrenbeeld het liefst uit de weg.

Een kind met sterrenbeeld Weegschaal

Een Weegschaal bekijkt alles van twee kanten, waardoor kiezen nog weleens moeilijk kan zijn. Het liefst kiest jouw kind voor een middenweg. Een Weegschaal is lief en zacht. Niet alleen voor ouders en broertjes en zusjes, maar ook op school. Daarnaast zijn ze erg creatief: dansen, knutselen, muziek en tekenen, ze vinden het allemaal prachtig. Een Weegschaal vindt het soms moeilijk om alleen te spelen. Ze vinden het veel leuker om dit samen met iemand te doen.

Opvoeden van een Weegschaal

Ben jij moeder of vader van een Weegschaal? Dan heb je een lief en sociaal kind. Vinden er veranderingen in het leven van een Weegschaal plaats? Geen zorgen, een Weegschaal past zich doorgaans snel aan. Als jouw zoon of dochter dit sterrenbeeld heeft, dan zul je zien dat hij of zij erg behulpzaam is. Niet alleen naar jullie toe, maar ook naar anderen.

Wel kan een Weegschaal je goed ergens schuldig over laten voelen. Het is hierbij belangrijk om hier niet te veel in mee te gaan. Als ze zien dat het werkt, dan kan het in de toekomst tegen je worden gebruikt.

Op school

Op school zijn Weegschalen ideale leerlingen. Ze zijn lief, slim en behulpzaam. Ook zijn ze erg sociaal. Ze vinden het leuk om met klasgenoten en leraren een goede band te hebben. In de klas blijven ze liever een beetje op de achtergrond. Ze zorgen zo dat de leraar of lerares geen last van hem of haar heeft. Conflicten op school willen Weegschalen liever vermijden. Ze zullen het dan ook niet uitlokken.

Karakter eigenschappen

Als jouw kind een Weegschaal is dan zal hij of zij waarschijnlijk de volgende karaktereigenschappen hebben:

  • Sociaal
  • Twijfelaar
  • Lief
  • Behulpzaam
  • Slim
  • Makkelijk

Spelen met een Weegschaal

Weegschalen zijn dol op de natuur. Spelen in het bos, op het strand of in het park vinden ze heerlijk. Lekker rennen, steppen of takken zoeken, dat is wat ze graag doen. Een Weegschaal vindt het prettig om samen met een vriendje of vriendinnetje te spelen. Alleen spelen vinden ze snel saai. Ze zijn erg creatief en hebben veel fantasie. Ze kunnen met hun vriendjes of vriendinnetjes gerust een heel nieuw spel verzinnen. Het is erg leuk om een Weegschaal als vriend(in) te hebben.

Ben jij een Weegschaal? Partners met deze sterrenbeelden passen het best bij jou

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme