Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Vissen over het karakter van je kind

Kinderen Laurien Bleeker 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Vissen worden geboren tussen 19 februari en 20 maart, na het sterrenbeeld Waterman. Benieuwd wat een Vissen typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind dit sterrenbeeld heeft? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Vissen zegt over het karakter van je kind.

Vissen kinderen hebben een grote fantasie en leven soms in hun eigen droomwereld. Het element water hoort bij dit sterrenbeeld. Begrippen als behulpzaam, intuïtief, gevoelig, fantasierijk, passief en idealistisch zijn eigenschappen die bij dit sterrenbeeld horen.

Een kind met sterrenbeeld Vissen

Vissen zijn over het algemeen rustige en lieve kinderen die gemakkelijk meegaan met de rest. Ze zijn gevoelig en ontwikkelen een groot empatisch vermogen. Het zijn kinderen die structuur nodig hebben van hun ouders. Deze kinderen kunnen erg met andere meeleven en pikken emoties van anderen makkelijk op. Soms worden ze daarin meegetrokken, het is handig om daar als ouder een beetje op te letten.

Opvoeden van een kind met het Vissen sterrenbeeld

Kinderen met het sterrenbeeld Vissen bloeien op in een omgeving waar ze zich veilig voelen. Ze hebben veel liefde nodig, maar ook duidelijke grenzen en structuur. Omdat Vissen best gevoelige kinderen zijn, kunnen ze beïnvloedbaar zijn door anderen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kind zich rot voelt, omdat jij niet lekker in je vel zit. Door de grote fantasie van je kind kan hij of zij dit op zichzelf betrekken, zichzelf ervan de schuld geven. Het is belangrijk voor ouders om daarvoor te waken. Kinderen met dit sterrenbeeld zijn enorm lief en denken vaak als eerste aan een ander. Soms zijn Vissen-kinderen een beetje lui, vooral als ze iets moeten doen waar ze geen zin in hebben. Zijn ze ergens enthousiast over, dan zie je ze op hun actiefst.

Vissen hebben een grote fantasie. Stimuleer je dit, dan zijn deze kinderen helemaal in hun element. De mooiste fantasiewerelden komen dan voorbij. Let erop dat je kind met dit sterrenbeeld genoeg rust krijgt en ruimte om te ontprikkelen. Dit heeft je kind nodig.

Op school

Vissen kunnen erg vermoeid raken door school, omdat ze heel veel prikkels binnen krijgen. Je zal dit snel genoeg merken aan je kind. Omdat hij of zij zelf nog moeilijk eigen grenzen kan bewaken, is het hierin belangrijk dat jullie dat voor je kind doen. Een dagje thuis uitrusten wanneer dit mogelijk is, doet je kind goed.

Concentratie kan ook een dingetje zijn voor een Vissen-kind, vooral omdat het zo’n grote fantasie heeft. Daardoor is het snel afgeleid. Vissen worden heel blij van toneelles of muziekles, of iets creatiefs. Iets waar ze volledig hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen