Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Waterman over het karakter van je kind

Kinderen Laurien Bleeker 12 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Watermannen worden geboren tussen 21 januari en 18 februari. Benieuwd wat een Waterman typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind dit sterrenbeeld heeft? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Waterman zegt over het karakter van je kind.

Waterman kinderen zijn sociale mensen die houden van vrijheid. Het element lucht hoort bij dit sterrenbeeld. Begrippen als zelfstandig, sociaal, onvoorspelbaar, onafhankelijk, koppig, creatief, wereldverbeteraar en vrijheid zijn eigenschappen die bij dit sterrenbeeld horen.

Een kind met sterrenbeeld Waterman

Watermannen houden van vrijheid en hebben het niet zo op regeltjes. Daarvan worden ze juist opstandig. Ook zijn deze kinderen snel zelfstandig en onafhankelijk. Bij je kind merk je dit vooral in de fase wanneer hij zelf op onderzoek uit kan gaan en dingen zelf kan doen. Het zijn sociale kinderen, maar ze kunnen ook heel goed alleen spelen.

Opvoeden van een Waterman

Geef Watermannen de ruimte en ze bloeien helemaal op tot hun eigen persoontje. Zelfstandig van alles kunnen proberen is belangrijk voor een kindje met dit sterrenbeeld. Leg je te veel druk op je kind, dan trekt hij zich terug of wordt hij juist opstandig. Spelenderwijs dingen ondernemen, daar houdt een Waterman kindje van. Het zijn ook denkers, maar soms piekeraars. Daarom is het fijn voor je kind als je hem af en toe helpt om zijn of haar gedachten even op een rijtje te zetten.

Wanneer kinderen met dit sterrenbeeld genoeg ruimte krijgen, komt hun creativiteit vanzelf naar voren. De energierijke kinderen zijn sociaal en op latere leeftijd steken ze aandacht in grotere zaken zoals wat er gebeurt in de wereld om zich heen. Leer je kind te vertrouwen op z’n buikgevoel, want dat is heel sterk bij Watermannen.

Op school

School kan lastig zijn voor een Waterman, omdat hij dan te maken krijgt met vele regels en dingen moeten. Je kind kan dan ook snel afgeleid zijn en liever z’n eigen plan trekken. Je kan hem hier samen met de leerkracht bij begeleiden door ervoor te zorgen dat hij zo min mogelijk het gevoel heeft dat hij te weinig ruimte krijgt. Waterman kinderen maken snel en makkelijk contact met andere kinderen. Vooral als ze een beetje op hem of haar lijken qua karakter.

Watermannen zijn heel onderzoeken en hoe dingen werken vinden ze heel interessant. Het liefst gaan ze dan ook aan de slag met dingen bouwen, puzzelen of zoekboeken. En gym zal een favoriete les zijn van je kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen