Dilemma: ‘Zal ik mijn overspelige man verlaten of zal ik hem nog een kans geven?’

Relatie Vera Guldemeester 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Tessa (38) haar dilemma voor: “Zal ik mijn overspelige man verlaten of zal ik hem nog een kans geven?”

“Robert en ik hebben tien jaar een relatie en we hebben drie kinderen onder de zeven jaar. Ik dacht altijd dat we het perfecte gezin vormden en niemand ons uit elkaar kon drijven. Dat had ik mooi mis. Vorige maand ben ik er namelijk achtergekomen dat Robert al een halfjaar een affaire heeft. Een vriendin die in een stad 75 kilometer verderop woont, had hem daar innig zien lopen met een andere vrouw. Ze besloot ze te volgen om te kijken of het wel echt Robert was en heeft vervolgens stiekem een foto gemaakt. Ze belde mij op en stuurde me een foto van de twee als bewijs.

Overspelige man

Toen ik Robert de foto liet zien kon hij niet anders dan met de billen bloot. Doordat ik dag en nacht druk was met onze drie jonge kinderen sloop de intimiteit er de laatste tijd bij in. Ik was gewoon te moe en te druk met de kinderen en werk. Om die intimiteit toch te krijgen had hij een datingapp geïnstalleerd en ging op zoek naar iemand die wel tijd voor hem had. Robert vertelde toen zijn geheim uitkwam direct dat hij niet verliefd was op zijn minnares, maar dat het puur om de seks ging. Ik kon dit maar moeilijk geloven, waarom liep hij anders met een arm om haar heen door de stad? Volgens mijn vriendin hadden ze het erg leuk samen en maakten ze een verliefde indruk.

Nadenken over toekomst

Ik vroeg Robert om een tijdje ergens anders te gaan wonen en mij met rust te laten, zodat ik kon nadenken over de toekomst. Sindsdien staat Robert een aantal keer per week huilend voor de deur. Hij zegt dan dat hij ons mist, dat hij vreselijk veel spijt heeft en dat hij direct is gestopt met zijn affaire. Ook smeekt hij me om hem niet te verlaten. Ik wil hem natuurlijk graag geloven, maar ik denk dat ik hem nooit meer helemaal vertrouw.

Vreselijk moeilijk dilemma

Robert heeft mij veel pijn gedaan maar toch hou ik ontzettend veel van hem. Ik vind het moeilijk om onze tien jaar durende relatie op te geven. Ook wil ik voor mijn kinderen dat ze met beide ouders opgroeien. Toch twijfel ik of ik er goed aan doe om bij een overspelige man te blijven. Wat moet ik doen? Samen blijven met de man waarvan ik hou, maar die ik nooit meer helemaal kan vertrouwen of de relatie opgeven en een leven zonder hem opbouwen? Ik weet het echt niet.”

Anoniem: ‘Ik ben zo jong getrouwd, nu snak ik naar avontuur… met een andere man’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen