Een kijkje in de kinderkamer van Alexis (33): ‘De kinderkamer is kleurrijk, gedurfd en eclectisch’

Babyuitzet Laurien Bleeker 21 jan 2024
Leestijd: 5 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Alexis (33), moeder van twee: Elijah en Jools.

De kinderkamer van Alexis

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Alexis?

“Ik woon in Utrecht met mijn man Benjamin en onze twee kids Elijah en Jools. Ik ben op het moment fulltime thuisblijfmoeder en vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, ben niet vies van kleur en print en less is more, is hier in huis dan ook niet aan de orde. More is more!”

kinderkamer Alexis kleurrijk
Bron: privébeeld privébeeld

Favoriete kinderwinkels?

“Lastige, want er zijn er zoveel! Maar als ik kijk naar de kamer van de kids (en speelhoek), dan zijn dat: Petit Bowie, Play at Slaep, Jibbejeba, Macrame Punch Studio, Unknown stories, Psikhouvanjou, Lidor, Pluk & Paloma, Elenfhant, Doing Goods en Spruit Concept Store.

Ik ben ook fan van de illustraties van Aniek Bartels, al heb ik die nog niet. Jungle Mumble design heeft ook leuke kleurrijke illustraties. Last but not least: Imagine Art Studio en Elomunt zijn heel leuk voor gepersonaliseerde illustraties die je ook als posters kunt afdrukken. Nu ben ik waarschijnlijk nog steeds veel leuke winkels en merken vergeten, maar het zijn er dan ook heel veel.”

kinderkamer van alexis 4
Bron: privébeeld Privébeeld

Thema van de kinderkamer?

“Ik zou niet zeggen één thema, maar wel veel dieren. De kids delen nu een kamer, dus beide kanten zijn anders. Het dieren thema is ook begonnen aan de kant van mijn zoon. Voordat mijn dochter geboren werd en het alleen zijn kamer was, zijn we begonnen met een jungle thema, maar daar zijn inmiddels wel weer andere dingen aan toegevoegd. Aan de kant van mijn dochter is het meer gemengd.

Beide kanten hebben ook wel hele andere kleuren. Ik vind het vooral leuk om gewoon verschillende dingen te combineren, als het gevoelsmatig klopt, kan het wat mij betreft niet gek genoeg! Het mag wel een feestje zijn en de kids zijn daar tot nu toe altijd happy mee geweest.”

Kinderkamer Alexis
Bron; privébeeld privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Overal eigenlijk, Pinterest, Instagram, maar zelfs uit outfits. Combinaties van kleding en prints kunnen mij weer op ideeën brengen. Het is vooral dat ik dingen zie, ergens in mijn hoofd opsla en dan ontstaat er iets. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar omdat ik niet één stijl heb, heb ik ook niet één specifieke bron van inspiratie. Ik vind het vooral leuk om de inspiratie die ik zie eigen te maken met mijn ‘sausje’.”

Kinderkamer Alexis eclectisch
Bron: privébeeld privébeeld

Hoe richt je een kamer in?

“Dat verschilt nogal, soms zie ik een specifiek item en ga ik daaromheen stylen. Dan zoek ik naar andere items en kleuren en maak ik een moodboard. Op een ander moment begin ik juist met een kleur en komt de rest aan de hand van de kleur. En nog vaker groeit iets, zo is de kamer van de kids al zo vaak veranderd. Dan heb ik het over wisselen van posters en accessoires. Ik denk sowieso dat een interieur moet groeien, soms moet je gewoon beginnen en wordt het alleen maar beter.”

Kinderkamer Alexis andere kant
Bron: privébeeld privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Kleurrijk, eigenwijs, gezellig, eclectisch en gedurfd.”

Alexis kinderkamer
Bron: privébeeld privébeeld

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat mijn kids het een fijne plek vinden. Uiteraard om te slapen, maar ook als ze zich even willen terugtrekken. Omdat ik veel kleur gebruik zijn de kids eigenlijk altijd happy met hun kamer, dus dat heeft het ook wel makkelijk gemaakt. Ik vind het ook belangrijk dat de kinderkamer leuk is voor een wat langere tijd, dus geen volledige Disney kamers hier (ook al houd ik heel erg van Disney). Het is wel fijn als de kinderkamer niet elk jaar weer helemaal compleet moet worden omgegooid.”

Zo shop je de stijl van Alexis

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Alexis? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

shop de look
Babypark/PSikhouvanjou/Bijenkorf

Kleur is key voor deze stijl. Maak van tevoren een moodboard met kleuren die je mooi vindt en bij elkaar vindt passen en style daar de kinderkamer op af. Je kunt er ook een thema bij kiezen, zoals het dierenthema van Alexis. Dan houd je wel een rode draad in de styling, maar krijgt de kinderkamer toch die kleurrijke, eclectische look.

Vooral met accessoires spelen kan goed met de stijl van deze kinderkamer. Denk aan een vloerkleed dat je op de grond kan leggen, maar net zo goed aan de muur kan hangen. Een kastje dat dienst doet als rekje voor kleding of schoenen, maar ook voor gezellige woonaccessoires en een plekje voor knuffels.

Beddengoed mag natuurlijk ook kleurrijk zijn en het liefst nog met een print ook, zoals deze of deze. Maak van een lege muur een museum door verschillende items, objecten en posters bij elkaar te hangen. Die kun je ook gemakkelijk wisselen wanneer je daar zin in hebt. Ten slotte is zo’n uitbundige stijl op z’n mooist als de kinderkamer opgeruimd blijft. Dat doe je door middel van een paar leuke manden.

Een kijkje in de kinderkamer van Lisa (33): ‘Ik kan uren in de weer zijn met kleurenstaaltjes uitzoeken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen