Een kijkje in de kinderkamer van Lisa (33): ‘Ik kan uren in de weer zijn met kleurenstaaltjes uitzoeken’

Lifestyle Laurien Bleeker 30 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Lisa (33), moeder van vier: Roman (12) Vinoux (10) Louèn (4) en Solei (2).

De kinderkamer van Lisa

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Lisa?

“Ik ben hoofdredacteur van Famme en J/M Ouders, maar belangrijker nog, samen met mijn man heb ik vier prachtige kinderen. Daarnaast hebben we sinds een half jaar een hond en zijn we al vier maanden bezig met een enorme verbouwing waarbij de hele benedenverdieping op de schop is gegaan, inclusief uitbouw van drie meter. Nu komen we eindelijk bij het gedeelte aan dat ik écht leuk vind, het stylen.”

de kinderkamer van Lisa
Bron: privébeeld privébeeld

Favoriete kinderwinkels?

“Ik koop graag zoveel mogelijk duurzaam en dat betekent voor mij ook veel tweedehands, vooral meubels. Ik scoor veel op Marktplaats of bij de kringloop. Accessoires koop ik wel vaker nieuw.  Leuke online winkels vind ik bijvoorbeeld Lidor, Ziloen en Psikhouvanjou, maar ik koop ook regelmatig dingen bij Zara Home. Mijn favoriete merken zijn Garbo & Friends, Konges Sløjd en Numero 74.

de kinderkamer van Lisa
Bron: privébeeld privébeeld

Thema van de kinderkamer?

“Ik begin eigenlijk altijd vanuit een bepaald kleurenschema. Deze kinderkamer, het is de kamer van Louèn, waar ook de commode van Solei staat, wilde ik graag warme aardse tonen geven. Vervolgens zoek ik dan naar accessoires en meubels die daar bij passen.”

Inspiratie haal je uit?

“Ik haal inspiratie van Pinterest en Instagram, maar veel dingen ontstaan ook een beetje vanzelf. Soms loop ik ergens tegenaan en denk ik; dat is leuk en dan neem ik het mee. Zo komt het stukje bij beetje vanzelf samen.”

de kinderkamer van Lisa
Bron: privébeeld privébeeld

Hoe richt je een kamer in?

“Ik begin dus bij een kleurenschema en een kleur voor de muur. Ik kan echt uren in de weer zijn met kleurstaaltjes uitzoeken en vergelijken. Mijn man wordt daar soms gek van, maar hij bemoeit zich er niet mee en laat me mijn gang gaan. De kleur die ik uiteindelijk heb gekozen is een mengverf en ik ben er nog steeds heel blij mee.”

de kinderkamer van Lisa
Bron: privébeeld privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Warm, vintage, natuurlijk, knus en rustig.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat het een fijne plek is voor kinderen om te spelen en tot rust te komen. Uiteindelijk is styling heel erg leuk, maar het moet wel ook een beetje functioneel en praktisch zijn. Zeker in een kinderkamer.”

de kinderkamer van Lisa
Bron: privébeeld privébeeld

Zo shop je de stijl van Lisa

kinderkamer lisa
Bron: Babypark/PS ik hou van jou

Zo’n knusse kinderkamer in de stijl van Lisa begint bij het kiezen van een warme kleur op de muur. Kies voor een aardetint, daar passen veel andere kleuren en tinten goed bij. Speur de zolder van je grootouders of de plaatselijke kringloop af naar vintage eyecatchers zoals een wandkastje waar je mooie accessoires op kan tentoonstellen.

Tweedehands meubels passen ook bij de stijl van Lisa. Denk aan een mooi antiek kinderbed, een lief tafeltje om aan te kleuren of een rotan stoel om boeken in te lezen.

Style af met accessoires die een natuurlijke, knusse sfeer uitstralen. Zoals een kussentje van (fake) bont, een wandlamp met zacht licht en een vlaggenlijn die je van de ene kant naar de andere kant van de kinderkamer hangt.

Het bed maak je knus op met zacht beddengoed en lieve knuffels die je kind vergezellen tijdens het dromen.

Een kijkje in de kinderkamer van Femke (35): ‘Ik investeer liever in een aantal tijdloze items dan dat ik meega met trends’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen