Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Algemeen 22 nov 2023
Leestijd: 5 minuten

Een kijkje in de kinderkamer van Femke (35): ‘Ik investeer liever in een aantal tijdloze items dan dat ik meega met trends’

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog.

Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Femke (35), moeder van Jackie (5) en Zeger (3).

De kinderkamer van Femke

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Femke?

“Als kind tekende ik al interieurs, uiteindelijk ben ik heel wat anders gaan doen en heb ik elf jaar als fysiotherapeut gewerkt. Toen ik moeder werd, merkte ik dat ik veel energie haalde uit het stylen en vastleggen van interieur. Ik begon met het delen van de kinderkamers en deze hobby liep al snel uit de hand en mijn Instagrampagina groeide. Ik kocht een camera en schreef mij in als fotograaf bij de KVK.

Momenteel werk ik drie dagen in loondienst als projectleider binnen de zorg waar ik mij vooral bezig houd met innovatie en de houdbaarheid van de zorg. Daarnaast werk ik op freelance basis als fotograaf waarmee ik voor veel mooie merken uit binnen- en buitenland beelden mag maken. Dit voelt niet als werk, ik vind de combinatie tussen deze twee perfect en het zorgt ervoor dat ik steeds weer word uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.”

Kinderkamer van Femke
Bron: privébeeld Femke Privébeeld Femke

Favoriete kinderwinkels?

Hebben jullie even? Ik heb er een aantal die ik graag deel en waarvan ik weet dat er geweldig lieve hardwerkende ondernemers achter zitten. Ik zou dan ook zeker aanraden om voor de feestdagen eens bij deze kleine ondernemers te shoppen: Reiger en de Raaf voor het mooiste duurzame speelgoed wat met veel aandacht wordt uitgezocht. De winkel Maem voor de meest geweldige adviezen wat betreft outfits. Deze vrouw weet altijd de mooiste parels te scoren en bij elkaar te combineren. Daarnaast verkoopt ze ook de geweldige kindermeubels van KAS Kopenhagen en knap speelgoed. Echt eyecatchers voor je interieur.

Kinderkamer van Femke 4
Bron: privébeeld Femke privébeeld Femke

Ook Archive Store is favoriet, ik mis hun fysieke winkel nog steeds, maar ze zijn online verder gegaan en hebben hun eigen merk Hazel&George gelanceerd met het allermooiste en zachtste linnen beddengoed, megatip! LUDE is een nieuwe webshop die ook eigen producten heeft ontwikkeld, zoals een prachtig white board wat je middenin je huis wilt zetten met educatieve vilten en houten magneten.

Phil and Phae en Nixnut zijn hier verder de lievelingsmerken voor kinderkleding. Altijd zacht en een comfortabele fit met een luxe uitstraling. Esther van Ted and Tone maakt de mooiste illustraties waarmee je de kinderkamer instant opvrolijkt. En ten slotte Atelier Annur: tijdloze, klassieke en gepersonaliseerde items zoals badcapes, hydrofiel doeken en slingers. Deze laatste hebben wij met onze namen op volgorde van verjaardag, ontzettend leuk, zo zien de kinderen meteen wie de volgende jarige is.”

Kinderkamer van Femke 6
Bron: privébeeld Femke privébeeld Femke

Thema van de kinderkamer?

“Jackies kamer had tot voor kort een roze muur, maar dit bleek toch te donker te worden. Ik heb nooit een thema in mijn hoofd, maar probeer het tijdloos te houden en nieuwe en oude items te combineren. Zo blijft het ook duurzaam. Mijn tip is dan ook: zoek je iets voor de kinderkamer, ga dan eerst op zolder bij opa en oma zoeken of er nog iets moois staat. Ik hou enorm van lichte kamers en juist die combinatie met oudere items brengt een fijne sfeer.”

Inspiratie haal je uit?

“Voornamelijk uit interieurmagazines en Instagram. Daarnaast kom ik door mijn werk als fotograaf in veel verschillende interieurs en daar haal ik zeker ook inspiratie vandaan. Ik vind het heerlijk om binnen te kijken en kan verschillende stijlen mooi vinden om vervolgens kleine accenten door te voeren in ons eigen interieur.”

Kinderkamer van Femke5
Bron: privébeeld Femke privébeeld Femke

Hoe richt je een kamer in?

“Het begint vaak met meubels die we al hebben, daaromheen bedenk ik dan welke kleuren en welke sfeer ik de kamer wil geven. Ik maak moodboards en spendeer uren op Pinterest. Tegenwoordig moet ik ook nog overleggen met de bewoners van de kamers, mijn kinderen dus. Wat betreft muurverf ben ik enorm blij met de kleuren en kwaliteit van Vestingh. Op Jackies kamer zit op een muur White Truffle, de perfecte warme greige zonder dat hij te geel is.

Het lastigste vind ik misschien wel gordijnen… Er hingen tot vorige week op elke kamer andere gordijnen, vaak zelf op maat gemaakte Ikea exemplaren omdat ik er niet aan toe kwam. Nu hebben we gekozen voor linnen gordijnen met verduisterende voering en wat een verschil, dit had ik meteen moeten doen!”

Kinderkamer van Femke 2
Bron: privébeeld Femke privébeeld Femke

Jouw stijl in vijf woorden?

“Rustig, zacht, warm, klassiek, minimalistisch.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat de kinderen zich er fijn in voelen. Nu ze ouder worden betekent dat samen meubeltjes en kleuren uitzoeken voor hun kamer. Verder vinden ze het heerlijk om verschillende hoekjes te hebben en veel zachte kussens. Ook houd ik in het oog dat alles voor langere tijd mee gaat, dus ik investeer liever in een aantal tijdloze items dan dat ik meega met trends en goedkopere knock offs koop bij de grote winkels.”

Zo shop je de stijl van Femke

Babypark/Bol.com

Kies je voor een stijl die matcht aan de kinderkamer van Femke dan ga je voor rustige kleuren, less is more en een paar eyecatchers in een verder rustige omgeving. Breng een zachte tint verf aan op een enkele muur, zoals een greige of beige kleur. Vind een vintage piece, bijvoorbeeld een kledingkast of bureau, dat de show steelt in de kamer en afsteekt tegen de rest.

Een rotan stoeltje geeft sfeer en is meteen een fijne plek voor een rustmoment met een boekje. Al die mooie boeken of ander speelgoed ruim je geordend op in een minimalistische opberger.

Een bed van hout met zacht beddengoed nodigt uit tot een heerlijke nachtrust voor je kind en het staat natuurlijk ook erg mooi in de minimalistische kinderkamer.

Een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42): ‘De compromis was dat er glittertasjes en prinsessenjurken hangen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme