Een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42): ‘De compromis was dat er glittertasjes en prinsessenjurken hangen’

Lifestyle Laurien Bleeker 30 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42), moeder van twee.

De kinderkamer van Marieke

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Marieke?

Marieke is moeder van Perre (6) en Merel (3) en eigenaresse van The Clay Shaper, een webshop met handgemaakt keramiek. Eerder liet zij al de kinderkamer van haar zoon Perre zien. Nu is het de beurt aan de kamer van dochter Merel.

de kinderkamer van marieke en merel
Bron: privébeeld

Favoriete kinderwinkels?

“Ik heb niet een specifieke favoriete kinderwinkel. Vaak kies ik items uit die ik mooi vind, om de sfeer af te maken. Ik koop graag duurzaam, de winkel Play at Slaep vind ik prachtige spullen hebben in mijn stijl. Het behang op de kamer van Merel is van Binnenzoet. Het bedje van Leander is een ledikant dat omgebouwd kan worden naar een peuterbed. Ik heb ook best veel dingen van de kringloop of via Marktplaats gekocht, zoals het oude schooltafeltje met stoel, de bamboe kapstok en de kast (die ik heb voorzien van webbing en geschilderd heb).”

Thema van de kinderkamer?

“Er was eigenlijk geen thema, ik heb de kamer meer op materialen die goed bij elkaar passen ingericht. Denk aan bamboe, webbing, warme grijze kleuren en roze tinten in het behang. Toch kwam er ongemerkt een soort thema met huisjes, kastelen en katten, haha. Dat zag ik later pas.”

de kinderkamer van marieke en merel
Bron: privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Pinterest, tijdschriften, Instagram etcetera. Ik giet er graag mijn eigen sausje over, ik houd namelijk echt niet van kopieën van andere kamers of van alles uit dezelfde winkel halen. Daar krijg ik echt jeuk van.”

Hoe richt je een kamer in?

“Ik kijk eerst naar de handigste indeling en heb ondertussen een moodboard met kleuren en materialen in mijn hoofd voor de hele ruimte.”

de kinderkamer van marieke en merel
Bron: privébeeld Privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Kleurrijk, vrolijk, knus, stijlvol en meisjesachtig.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat mijn kind zich er thuis voelt. Merel houdt echt extreem van alles met prinsessen, glitters en roze. Ze kiest elke ochtend haar eigen kleding uit, maar gelukkig kan ik haar kamer zelf nog inrichten. Ik houd ook wel rekening met wat ze mooi vindt, maar kies iets dat ik ook leuk vind. De compromis is dan dat er prinsessenjurken en glittertasjes komen te hangen, dat vindt ze zo leuk en ze speelt er ook echt mee.”

Zo shop je de stijl van Marieke

Bol.com/Bijenkorf/Babypark

Een knusse kinderkamer waar roze de boventoon voert, vraagt om te beginnen om aankleding op de muren. Kies een tijdloos behang met print uit waar de kleur roze goed in naar voren komt en pas daar de muurverf op aan.

Vul de ruimte met meubels van natuurlijke materialen zoals bamboe. Heb je een kleine ruimte, maak hier dan gebruik van door meubels erin te zetten die ook dienen als bergruimte. Een poef van gebreid materiaal geeft die warme en knusse sfeer aan de kinderkamer, net als een wollig vloerkleed.

Een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42): ‘Je kan natuurlijk een moodboard maken, maar die van mij zit altijd in mijn hoofd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen