Een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42): ‘Je kan natuurlijk een moodboard maken, maar die van mij zit altijd in mijn hoofd’

Lifestyle Laurien Bleeker 14 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Marieke (42), moeder van twee.

De kinderkamer van Marieke

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Marieke?

Marieke is moeder van Perre (6) en Merel (3) en eigenaresse van The Clay Shaper, een webshop met handgemaakt keramiek.

kinderkamer van marieke4
Bron: privébeeld

Favoriete kinderwinkels?

“Juffrouw Slak in Haarlem en kringlopen. Ik koop nooit alles bij een winkel en heb op de kinderkamers een verzameling van een aantal mooie items die een statement maken. Ik koop niet zo vaak iets erbij, maar ze krijgen met Sinterklaas en hun verjaardag cadeautjes en dat vult de kamer genoeg (in deze kamer van Perre is dat dus met Lego).”

Thema van de kinderkamer?

“Een thema is het niet echt. Het behang maakte ik van oude atlassen die ik bij de kringloop kocht. Dit zit al op de muren sinds hij geboren is en is natuurlijk ook heel leuk als je ouder bent. Ik ben er zelf ook nog niet op uitgekeken dus dat was een duurzame keuze. De kamer is wel iets minder pastel geworden, nu heb ik wat ‘stoerdere’ kleuren gebruikt. Dus ik heb wel een beetje vooruit gekeken naar wat hij over een paar jaar ook nog nodig heeft en leuk kan vinden.”

kinderkamer van marieke
Bron: privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Overal: woonbladen, beurzen, internet, maar ik heb vooral veel dingen samengevoegd die ik leuk vond. Dat doe ik op gevoel. Je kan natuurlijk ook een moodboard maken voor materialen en kleuren maar die van mij zit meestal in mijn hoofd. Ik denk er wel lang over na, dus heb daardoor eigenlijk nog nooit een miskoop gehad.”

Hoe richt je een kamer in?

“Ik bedenk op welke plek ik de meubels het meest handig vind. In dit geval om de touwladder heen. Aan die haak hing eerst een hemeltje boven zijn ledikantje, maar die hadden we wel zo stevig gemaakt dat er ook iets zwaars aan zou kunnen hangen. Dat is de touwladder geworden. In de toekomst, als hij de trapladder ontgroeit is, kan er een hangstoel aan gehangen worden.

De plaats van het behang heb ik gekozen naar aanleiding van de plek van het bed en de kleuren in de kamer passen weer bij het behang.”

kinderkamer van marieke
Bron: privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Stoer, avontuurlijk, kleurrijk, uniek, vrolijk.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat je er kind in kan zijn, kan spelen maar ook rust om te slapen. Een eigen, veilige plek.”

kinderkamer van marieke
Bron: privébeeld privébeeld

Zo shop je de stijl van de kinderkamer van Marieke

Babypark/Bol.com

Zo’n stoere kinderkamer richt je natuurlijk in met net zulke stoere spullen. Denk aan meubels die opvallen door hun uiterlijk. Zoals een solide bed en een oude kist als extra opberger. Kleuren die goed bij zo’n kamer passen zijn grijs, groen en blauwtinten. Een vintage-look behang op een van de muren geeft meteen sfeer aan de ruimte.

Accessoires maken de kinderkamer natuurlijk helemaal af. Vergeet dus niet een coole nachtlamp en een lamp voor aan de wand. De muren zijn ideaal voor het opruimen van klein speelgoed of verkleedkleding aan grote haken.

Ten slotte: zo’n touwladder midden in de kamer is natuurlijk megastoer en de droom van ieder avontuurlijk kind. Hang ‘m stevig op en je kind heeft er dag na dag plezier van.

Een kijkje in de kinderkamer van Suzy (38): ‘Ik heb een keer de hele babykamer ingericht zodat die matchte met een dekentje in het ledikant’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen