Een kijkje in de kinderkamer van Suzy (38): ‘Ik heb een keer de hele babykamer ingericht zodat die matchte met een dekentje in het ledikant’

Lifestyle Laurien Bleeker 11 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over the top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Suzy (38), moeder van drie dochters.

De kinderkamer van Suzy

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

kinderkamer van suzy
Bron: privébeeld

Wie is Suzy?

“Ik ben Suzy (Susan) en woon samen met mijn man en drie dochters, Anne (10), Eef (8) en Noor (3), in een oude boerderij. We hebben deze helemaal naar wens opgeknapt en wonen er heel graag met zijn allen, de hond en de kippen. Ik ben graag creatief bezig en dat zie je onder andere terug in het interieur.”

Favoriete kinderwinkels?

“Mijn favoriete winkels waar ik spulletjes haal voor de kinderkamers zijn bijvoorbeeld Gras Onder Je Voeten en PS Ik Hou Van Jou. Bij Kdootjes vind je ook mooie dingen én de toffe maileg muisjes. Ook Petozzi is al jaren mijn favoriet: hier shop je ook de mooiste kinderkleding.”

kinderkamer van suzy2
Bron: privébeeld

Thema van de kinderkamer?

“Nee, geen bepaald thema. Wat ik meestal doe is de kamer qua kleur afstemmen op een item wat ik leuk vind. In dit geval op het fantastische behang van Roomblush. Maar ik heb ooit de babykamer gemaakt zodat hij matchte met één dekentje van het ledikant, haha. In Noor haar kamer is dit dus een gezellige, warme kamer met roze en terracotta tinten.”

Bron: privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Van Instagram, Pinterest en vooral door gewoon lekker te doen waar ik zin in heb!”

Hoe richt je een kamer in?

“Ik zoek alles bij elkaar op basis van een of meer items die ik leuk vind. De verf stem ik dan hier ook op af. Het hoeft allemaal niet helemaal te matchen, dat maakt een kamer juist ook speels.”

kinderkamer van suzy5
Bron: privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Gezellig, speels, vrolijk, kleurrijk, maar wel ook stijlvol.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat mijn kindje zich er fijn voelt.”

Zo shop je de stijl van Suzy

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Suzy? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

kinderkamer van ...
PS ik hou van jou/Babypark

Door de basis van de kinderkamer rustig te laten, kun je verder volop je gang gaan met warme, diepe kleuren en spullen. Leg op de vloer een vloerkleed van natuurlijk materiaal om mee te beginnen. Pas daar een kastje waar je boeken en spulletjes in kan tentoonstellen op aan.

Geef vervolgens kleur aan de muren door een deel te voorzien van behang en een deel van verf in een bijpassende kleur. Dat zorgt meteen voor een warme en gezellige sfeer in de kinderkamer. Met muurdecoratie zoals een opvallende spiegel en een wandhanger creëer je een speelse uitstraling.

Dan kan het leuke werk beginnen! Het inrichten van de kinderkamer. Een chill zitkussen zorgt voor een eigen plek voor rustmomenten en staat ook nog eens heel gezellig. Zacht licht geeft de kamer warmte en biedt je kindje een veilig gevoel ‘s nachts. Hang daarvoor een lief nachtlampje op naast het bed.

Een kijkje in de kinderkamer van Manon (37): ‘Eigenlijk hang ik alle printjes bij elkaar en dat past dan ook nog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen