Een kijkje in de kinderkamer van Manon (37): ‘Eigenlijk hang ik alle printjes bij elkaar en dat past dan ook nog’

Lifestyle Laurien Bleeker 27 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over the top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog.

Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Manon (37), moeder van drie.

De kinderkamer van Manon

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

kinderkamer van manon 5
Bron: privébeeld

Wie is Manon?

Manon is moeder van drie jongens: Bruun (4), Bor (2) en Berre (1). Ze is getrouwd met Elroy en sinds 2006 zijn ze samen. Het stel woont met hun kinderen in een jaren 20 huis in Den Ham. Ook zijn er twee kippen, Priscilla en Carla en twee goudvissen, Tipie en Nemo. Manon en Elroy zijn echte creatievelingen en doen het liefst alle klussen samen. Afgelopen zomer hebben zij hun keuken aangepakt en voor het najaar staan er nog meer klussen op de planning.”

Favoriete kinderwinkels?

“Ik shop eigenlijk overal. Via Instagram vind ik kleine ondernemers met unieke items. Ook tweedehands vind ik erg leuk. Posters wissel ik vaak, zo kan je met een nieuwe poster een totaal andere uitstraling krijgen.”

kinderkamer van manon
Bron: privébeeld

Thema van de kinderkamer?

“Eigenlijk doe ik maar wat. Als ik dan een paar dingen bij elkaar heb gehangen, past het altijd wel. Ik vind het wel leuk dat de kamer allemaal verschillende printjes heeft. Het bed van Bruun hebben we zelf gemaakt, die wilde ik ook niet schilderen. Het is van hout en daar past de rest goed bij. Het behang met de huisjes kregen we van het merk Binnenzoet en dat zijn rustige kleuren. We hebben een mix van hoekjes die juist wat rustiger zijn en sommige wat opvallender. Ik vind dus van alles wel leuk.”

kinderkamer van manon 3
Bron: privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Mijn inspiratie haal ik vooral van Instagram en Pinterest en zo combineer ik meerdere stylen tot mijn eigen stijl.”

Hoe richt je een kamer in?

“Op Bruun zijn kamer is maar een plek waar het bed kan staan, dus daar heb ik de rest omheen ingericht.”

kinderkamer van manon 2
Bron: privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Kleurrijk, gezellig, anders dan anders, altijd wat te zien.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat de jongens een fijne plek hebben. Sinds deze zomer slapen Bruun en Bor samen op een kamer en dat gaat heel goed. We gaan hier nog een stapelbed voor ze neerzetten, maar de printjes en mooie spulletjes blijven zeker. Als we ze naar bed brengen kijken we altijd rond in de kamer naar hun mooie spulletjes. Dan doen we het spelletje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’. De kamer van Berre is wel wat rustiger, daar hebben we bewust wat meer kalme kleurtjes gekozen.”

kinderkamer van manon
Bron: privébeeld

Zo shop je de stijl van Manon

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Manon? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Bol.com/Bijenkorf/Babypark

Een kleurrijke kinderkamer vol gezellige printjes is een heerlijke plek voor kinderen om te ontdekken, spelen en slapen. Kies voor gekleurd behang met een vrolijke print, zoals deze met huisjes. Hang daar vervolgens een paar mooie posters bij.

Door de meubels in dezelfde stijl te houden, creëer je eenheid in de kamer. Ga voor naturel hout, dat past bij vele andere stijlen. Een vloerkleed naast het bed voelt lekker warm aan de voetjes.

Ook de accessoires mogen een printje hebben. Denk aan een muurhanger, een wandlamp en wat haken om kleding aan op te hangen. Ten slotte mag het bedtextiel ook van een gezellig printje voorzien zijn.

Een kijkje in de kinderkamer van Laurien (39): ‘Mijn stijl? Duurzaam, vintage en treurig beige’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen