Kinderwens maar nog niet zwanger? Probeer eens een fertiliteitsmassage!

Mind Rachelle Weiler 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Stel, je hebt een kinderwens, maar het lukt je tot op heden niet om zwanger te worden. Dat kan heel erg frustrerend zijn. Een fertiliteitsmassage zou je hierbij kunnen helpen!

Wat is een fertiliteitsmassage precies, waar kan je dit laten doen en hoe kan dit het proces van zwanger worden versnellen? We leggen het uit in dit artikel.

Wat is een fertiliteitsmassage?

Een fertiliteitsmassage is een massage van je buik en onderrug. De manier waarop je gemasseerd wordt, is gericht op een toenemende doorbloeding van je voortplantingsorganen. Dat zijn je eierstokken en baarmoeder.
Normaal gesproken stroomt er maar 3% van al je bloedtoevoer langs je baarmoeder en eierstokken. Terwijl onderzoek uitwijst dat als deze organen meer bloedtoevoer tot zich krijgen, ze beter hun werk kunnen doen.

De kwaliteit van je eicellen zal verbeteren en door massage komt er minder spanning te staan op je baarmoeder. Hierdoor kan baarmoederslijmvlies zich beter opbouwen, waardoor je kansen op een zwangerschap vergroten.
Daarnaast zal je merken dat je menstruaties minder pijnlijk worden. Dit komt omdat veel van de opgebouwde spanning in dit gebied door de massage wordt weggenomen.

Voor wie een fertiliteitsmassage geschikt?

Een fertiliteitsmassage is in principe voor iedereen geschikt die een kinderwens heeft, maar deze nog niet in vervulling heeft zien gaan:

  • Vrouwen die zwanger willen worden, maar dit is tot op heden niet gelukt
  • Massage is ook geschikt voor vrouwen die een miskraam of stilgeboorte hebben meegemaakt
  • Vrouwen die in een IVF of ICSI traject zitten
  • Zodra je het vertrouwen in je lichaam kwijtraakt, is massage ook voor jou zeer geschikt
  • Vrouwen die minder klachten willen ervaren tijdens hun menstruatie

Het beste moment om een massage te boeken

Het meest ideale moment om een fertiliteitsmassage te boeken, is in de periode tussen je menstruatie en de eisprong. Het is verstandig om tijdens je menstruatie geen massage te boeken.
Tijdens de eerste intake zullen je veel vragen gesteld worden. Over je eigen gezondheid, je werk, je relatie en natuurlijk je kinderwens. Door het vergaren van deze informatie, kunnen de therapeuten een behandelingsplan opstellen dat bij jou past.

Sommige fertiliteitsmasseurs bieden naast de massage ook een begeleidingstraject aan, waarbij er ook gekeken wordt naar je leefpatroon, waarbij je mentale ondersteuning krijgt en meerdere behandelingen. Prijzen variëren daardoor dus behoorlijk.

Kijk eens op de websites van Bemama, Wensmama en Kinderwensmassage.

6 natuurlijke oplossingen tegen stress en spanningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme