6 natuurlijke oplossingen tegen stress en spanningen

Mind Chiara Izelaar 8 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Loopt jouw hoofd ook over? Alle schema’s en programma’s thuis en dan ook nog eens stress op werk, kunnen de spanningen hoog opdrijven. Daarom gingen wij op zoek naar methodes om je te helpen omgaan met stress… Ohmmmmm…

Omgaan met stress en spanning

Van deadlines tot sportroosters en dagelijks een avondmaal op tafel toveren; het leven valt niet mee. Tegenwoordig staan onze agenda’s propvol en dat zorgt voor aardig wat spanning en stress.

Gelukkig helpen deze zes natuurlijke manieren je compleet te kalmeren en om te gaan met stress.

1. Massage

De druk die op je huid komt te liggen tijdens een massage bevordert je bloedsomloop, waardoor je lichaam meer zuurstof krijgt. Dit zorgt weer voor een gezonde afvoer van gifstoffen uit weefsels.

Daarnaast helpen massages je spieren te ontspannen en je zenuwuiteinden te stimuleren. Deze stimulatie maakt dat ons lichaam endorfine – een geluksstofje – aanmaakt, waardoor we ons binnen no time weer zen voelen.

Dus kijk je partner eens lief aan wanneer de kids op bed liggen of boek een massage bij een salon bij jou in de buurt (wanneer dat weer kan).

Lees ook: 7 lichamelijke klachten die verrassend genoeg kunnen wijzen op stress

2. Ademhalingsoefeningen

Een van de beste manieren om spanning los te laten, is door ruimte vrij te maken in het lichaam. Gedurende de dag staan en zitten we veel, waardoor onze spieren samentrekken. Om ze weer lekker soepel te krijgen zijn ademhalingsoefeningen perfect!

Haal diep adem via je buik. Hierdoor voedt je je hersenen als het ware met zuurstof, waardoor je snel zult merken dat de heftigste spanning uit je lichaam verdwijnt.

3. Yoga

Wanneer je spieren vastzitten kan dit zowel mentale als fysieke blokkades veroorzaken. Ervaar je pijn en ben je gespannen? Richt je dat op je fascia: je bindweefsel die je lichaamsdelen beschermt en ondersteunt. Vooral als je veel en lang moet zitten voor je werk is dit een gouden tip.

Maak je lichaam ‘s ochtends wakker – want s’ nachts verstijft je lichaam nog heviger – met lichte oefeningen, zoals ‘The Cat’ en ‘The Cow’. Je zult merken dat je lichaam snel geneest!

4. Magnesium

Over je fascia gesproken… Een bad met magnesium chloride zouten helpt je fascia te ontspannen. Je kunt eventueel ook een magnesiumsupplement innemen, zodat je zenuwstelsel ontspant en je beter slaapt.

Lees ook: In hoeverre heeft jouw stress impact op je kinderen?

5. Voeding

Voedsel is een medicijn op zich, dus ook in je zoektocht naar omgaan met stress. In dit geval kan botten bouillon de juiste oplossing zijn voor een strakke fascia. Vitamines en antioxidanten zijn ook onmisbaar om lekker in je velletje te zitten!

6. Bekkenbodem

Je bekkenbodem staat direct in verbinding met je darmflora. En wist je dat een groot gedeelte van je immuunsysteem zich hier bevindt? Een sterke weerstand staat garant voor a good feeling. Dus train je bekkenbodem!

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mind Body Green

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen