Cara (34): ‘Het voelt niet compleet met één kind, maar mijn man wil geen tweede’

Persoonlijk Laurien Bleeker 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Moeder Cara (34) is heel gelukkig met haar zoontje en ook dankbaar. Toch voelt haar kinderwens nog niet afgerond. Ze wil graag een groter gezin, een broertje of zusje voor haar zoon, maar haar man wil dat absoluut niet. Ze doet haar verhaal aan Famme.

Cara: “Hoe blij ik ook ben met ons zoontje, mijn gezin voelt niet compleet. Of misschien komt dit juist wel omdat ik zo blij met hem ben. Ik wil zo graag nog een keer zwanger zijn en bevallen. En die eerste weken met een kleintje doorbrengen. En een broertje of zusje schenken aan mijn zoontje. Die wens is er echt heel erg bij mij. De behoefte aan een voller gezin. Helaas wil mijn man geen tweede kind.

We zijn al jaren samen en hebben het vaak over kinderen en onze kinderwens gehad. We zagen beide een gezin voor ons met twee, misschien wel drie, kinderen. Het liefst met de leeftijden wat dichter op elkaar, want het leek ons heerlijk als ze dan ook nog beste vrienden zouden worden. Maar goed, we waren ook realistisch en dat moet je gegund zijn. Dus vol goede moed begonnen we aan een eerste kind toen we daar beide klaar voor waren.

We staan loodrecht tegenover elkaar met onze kinderwens

Mijn zwangerschap verliep goed en rustig, mijn bevalling was pittig en de tijd daarna ook. De kraamweek ervoeren we beide als heel zwaar en toen de kraamverzorgende weg was, moesten we zoals elke ouders alles zelf gaan doen. Dat was een uitdaging. We waren niet goed op elkaar ingesteld en deden maar wat. Ons zoontje huilde veel en beide hadden we geen idee wat we moesten doen. Veel hulp om ons heen hadden we ook niet, dus de eerste maanden waren echt best wel heel zwaar.

Ons zoontje is nu een vrolijk kind van drie jaar, maar nog steeds zijn de nachten pittig. Ik kan daar wel goed tegen, maar mijn man niet echt. Hij ziet het dan ook echt niet zitten om daar nog een keer doorheen te moeten. Terwijl mijn kinderwens naar een zwangerschap en een groter gezin, steeds groter wordt. We hebben hier vele gesprekken over en komen maar niet tot een conclusie. Ja, de conclusie van mijn man is dat hij het echt niet wil. Voor mij voelt dit niet goed.

Weet dat ik heel dankbaar ben dat ik een gezond kind heb. Maar de wens naar een groter gezin is er gewoon ook. Dat is mijn gevoel wat ik niet zo maar uit kan zetten of kan negeren. Mijn man en ik staan hierin op dit moment loodrecht tegenover elkaar en dat komt de sfeer in huis niet ten goede. Voor nu leg ik me er dan ook bij neer, maar ik denk niet dat ik het kan loslaten. En eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet. Ik hoop dat hij nog van mening verandert…”

Als je partner geen kinderwens heeft: 7 tips om het bespreekbaar te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme