Hap slik weg – je kunt een kiwi dus gewoon met schil eten

Gezondheid Sharon van der Werf 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb jij ook zo’n hekel aan het schillen van een kiwi? op de een of andere manier gaat dat gepaard met knoeien, waardoor je jouw favo witte blouse zo weer de wasmand in kunt gooien. Goed nieuws voor kiwi-lovers: je kunt een kiwi gewoon eten zonder te schillen. Ja, je kunt de vrucht met schil en al opeten. Alles wat je daarover wilt weten lees je in dit artikel.

Wist je dat… kiwi in verhouding meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Had je niet verwacht he? Meer van dit soort vitamine C-bommetjes delen we in dit artikel: 5 x voeding waar meer vitamine C in zit dan in sinaasappels.

Is een kiwi gezond?

Kiwi’s zijn ontzettend gezond. Deze vitaminebommetjes zitten vol vitamine C, B en E. Ook bevat de kiwi veel vezels en zorgen ze ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt.

Ons is altijd aangeleerd om de kiwi te schillen, want wie wil dat harige, stugge schilletje nou eten? En we moeten inderdaad toegeven, het ziet er niet overheerlijk uit, maar je proeft dus bijna niets van dat schilletje. De volgende keer kan je de kiwi dus gewoon uit het vuistje eten.

Kiwi met schil eten

Twijfel je dus of je een kiwi met schil eten ziet zitten of niet, probeer het gewoon eens uit. Je proeft in principe niets van de schil, alleen de structuur is natuurlijk iets stugger dan het vruchtvlees van de kiwi. Was de kiwi even, snijd het harde kontje eraf en neem een hap. Wedden dat het meevalt?

Op veel websites staat overigens ook dat er in verhouding juist meer vezels en vitamines in dan in alleen de vrucht. Dat klopt ook wel, maar voor jouw gezondheid gaat dan weinig doen omdat een kiwi in verhouding véél meer vruchtvlees dan schil bevat. “Het belangrijkste voor je gezondheid is dat je minimaal twee porties fruit per dag eet. Kijk dus vooral wat je lekker of makkelijk vindt: met of zonder schil,” vertelt Patricia Schutte, voorlichter bij het Voedingscentrum aan het AD.

Juicy! 6x deze onbekende fruitsoorten zijn supergezond én lekker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme