DIY: 7 x de leukste knutselwerken die je met papier kunt maken

Lifestyle Melissa Eissens 18 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Het is weer tijd om te knutselen! En dit keer met: papier. Iedereen heeft wel papier in huis, dus geen excuus meer om je creativiteit niet te gebruiken.

Knutselen met papier

Deze knutselwerkjes zijn ideaal voor de kleintjes of voor de kinderen die geen zin hebben om veel spullen te gebruiken. Met stiften en papier kom je namelijk al een heel einde. Welke ga jij samen met je kind(eren) maken?

1. De makkelijke puppy’s

Deze kleine hondjes zijn heel erg makkelijk te maken. Ideaal voor de kleine knutselaars die nog niet zoveel ervaring hebben. Leuk om mee te oefenen! Alles wat je nodig hebt is wit papier en stiften. Misschien heb je zelf wel een hondje thuis rondlopen die jullie samen na kunnen maken? In de video wordt precies uitgelegd hoe je het papier moet vouwen.

2. Gekleurd hart

Voor dit gekleurde kunstwerk heb je alleen nog lijm en een schaar nodig, naast papier. Gebruik een strook papier als centrale hart. Plak deze op een wit A4 blaadje. Knip voldoende papiertjes uit in verschillende kleuren en rol deze op de manier hoe jij wilt. Zorg wel dat je ze allemaal op een verschillende manier rolt zodat het een explosief hart wordt. Plak deze om het grote hart heen en klaar is je kunstwerk!

3. Gekleurde hart egeltjes


Deze liefdesegeltjes zijn leuk voor jong en oud. Helemaal leuk als je deze samen met je broer of zus kunt maken, ieder kan zijn eigen versie maken. Geef ze een mooi plekje voor het raam of lijst ze in en hang ze op. Maar natuurlijk kan je ook je eigen gemaakte egel weggeven als cadeautje. Zeker weten dat hij of zij daar blij van wordt! Kijk hier hoe je ze precies maakt.

4. Bloemenmandje


Nog zo’n liefdevol knutselwerkje. Dit leuke bloemenmandje kun je maken naar je eigen smaak. Gebruik de kleuren die je wilt. Je hoeft het niet perse met standaard gekleurd papier te doen, denk ook aan crêpe-papier of watjes. Een keer op een andere manier je huis opfleuren!

LEES OOK: Voor na een dagje in het bos: DIY knutselen met bladeren en takken

5. Krantenunicorn


Kranten zijn ook van papier! Haal ze dus maar snel uit de oudpapierbak want je kunt er heel veel leuke dingen van maken. Deze gezellige unicorn bijvoorbeeld. Gebruik je eigen creativiteit voor de manen. Naast papieren manen kun je ook denken aan wol, glitters of glanzende sliertjes.

6. Zittend egeltje


Dit lieve egeltje is in een handomdraai te maken. Ideaal voor wanneer je niet te veel tijd hebt, maar toch even iets leuks wilt doen met je kind. Je kunt het ook de eerste keer samen maken, waarna hij het daarna zelf een keertje probeert. Hier zie je hoe je deze egel stap voor stap maakt.

7. Papieren regenboog


Heel leuk voor in de slaapkamer van je kind. Een beetje zoals een dromenvanger, maar dan net anders. Gebruik alle kleuren van de regenboog en niet deze aan elkaar. Met watjes maak je de wolken, je kunt die met gewone lijm vastplakken. Met doorzichtig visdraad maak je er leuke hangertjes aan. Je kunt ook kleine bloemetjes, hartjes of vlindertjes aan het visdraad vastrijgen. Wees creatief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen