7 x toffe knutselwerken voor Pasen die je samen met je kind kunt maken

Kinderen Lizette van Loenen 15 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Pasen is in zicht, en dat betekent dat je daar met je kinderen op een creatieve manier naartoe kunt leven. Helemaal leuk is het om knutselwerkjes te maken die je tijdens de paasdagen kunt gebruiken als versiering in huis of op tafel.

Gooi die handen uit de mouwen, doe een beroep op je creativiteit en ga los met de leukste knutselwerken die helemaal in het paasthema passen. Alle knutselwerkjes zijn supermakkelijk en de benodigdheden zijn niet ver te zoeken. Veel plezier!

1. Krans van papieren paaseieren

pasen knutselen
Superleuk en ook nog eens hartstikke makkelijk te maken, deze krans. Het enige wat je nodig hebt is een papieren bord, wat gekleurd papier en een stuk lint. Knip de binnenkant van het bord eruit, dit is de basis voor de krans. Plak daar de eieren op, die je uit het gekleurde papier hebt geknipt. Bind er aan de bovenkant een strik omheen en voilà!

2. Paashaas slinger

knutselen Pasen
Hoe tof is deze? Zo maak je de slinger: maak een mal van stevig papier of karton in de vorm van een paashaas en gebruik deze om over te trekken op gekleurd papier. Pastelkleuren zijn dan wel zo leuk. Knip uit op de getekende lijnen en plak daar de pompom op, die als staart dient.

3. Vrolijke eieren

knutselen pasen
Alles wat je voor deze kleurige knutsel nodig hebt is een stuk stevig karton en verschillende kleuren touw of wol. Voor het voorbeeld is een stuk wol gekozen dat in kleur overloopt, dat zorgt voor een extra vrolijk effect. Plak het beginstuk van de wol vast aan het karton en wikkel het er op een willekeurige manier omheen tot het draad op is. Zorg dat je voor je hieraan begint eerst een gaatje in de bovenkant van het ei hebt gemaakt, zodat je daar een touw doorheen kunt halen. Daar kun je het ei uiteindelijk mee ophangen.

4. Paasbakjes

knutselen Pasen
Deze zijn superleuk voor op de paastafel, maar kun je daarna ook in de slaapkamer van je kind of voor op de knutseltafel gebruiken. Maak een bakje van een stuk stevig karton en beplak het met gekleurd papier. In plaats van papier kun je ook gekleurde verf gebruiken.

5. Kristallen paasei


knutselen pasen
Zo gemaakt, met maar een paar huishoudelijke ingrediënten. Buig een lang stuk gekleurd ijzerdraad in de vorm van een ei en buig twee (of meer, wat je wilt) korte stukjes ijzerdraad in speelse vormen. Deze zijn voor de ‘binnenkant’. Draai deze korte ijzerdraadjes vast in het grote en doop het geheel daarna in een bak met gekookt water, waar je borax doorheen mengt. Gebruik drie eetlepels borax per glas water. Roer het geheel door elkaar totdat de borax is opgelost en doop nu het ei erin. Je kunt het ei het beste aan een stokje hangen met een stuk touw en ‘m aan de stok het water in laten glijden (zie foto hierboven). Zorg dat het ei de bodem van de bak met water niet raakt en laat het ei er ongeveer twintig seconden in hangen. Haal het eruit en laat het drogen. De gedroogde borax zorgt voor een tof effect!

6. Paasslijm

knutselen Pasen
Zelf slijm maken is helemaal hot op het moment, en ook helemaal niet moeilijk. Het recept voor goed, fluffy slijm vind je in dit artikel. Voeg daar wat roze en blauwe kleurstof plus een bak gouden glitters aan toe, et voilà. Paasslijm!

7. Marmerlook eieren

knutselen Pasen
pasen knutselen
Dit knutselwerk geeft een groots effect, maar is zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is knutselpapier, verschillende kleuren verf en scheerschuim. Pak de bakplaat uit de oven (of gebruik een andere plaat, what you like) en leg daar aluminiumfolie op. Spuit daar een laag scheerschuim over en verdeel dit over de hele plaat. Druppel daar verschillende kleuren verf overheen en meng dit met elkaar tot je een tof effect krijgt. Pak dan een stuk papier, wat je in de vorm van een ei hebt uitgeknipt of -gesneden en led dit op het scheerschuim met verf. Even drukken… en klaar! Laat het geheel drogen en gebruik het daarna als versiering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen