6x de leukste kindvriendelijke koffietentjes in Noord-Holland op een rij

Kinderen Maaike van de Graaf 19 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Even heerlijk rustig een vers gezette, goede kop koffiedrinken, is er nog maar weinig bij als je kinderen om je heen hebt. Of je vergeet ‘m en gooit uiteindelijk een soort van mislukte ijskoffie achterover, of je neemt gehaast een slok en verbrand je mond.

Anyway, even de tijd nemen voor een lekkere koffie kan gelukkig wel bij deze koffietentjes in Noord-Holland, waar de kinderen welkom zijn én zich kunnen vermaken. Terwijl jij in alle rust aan je latte macchiato nipt.

6x de leukste kindvriendelijke koffietentjes in Noord-Holland op een rij

1. MiniMarkt in Amsterdam

Ben je in de hoofdstad? Breng dan een bezoekje aan conceptstore MiniMarkt in de Beethovenstraat, vlakbij de musea. Je geniet er niet alleen van een heerlijke bak hete koffie, maar ook van huisgemaakte taartjes, bio sapjes en quiches. Natuurlijk is er in de familie conceptstore ook aan de kleintjes gedacht: die hebben een eigen menukaart. Verder vermaken ze zich in de speelhoek. Struin na de koffie nog even door MiniMarkt voor speelgoed, kinderkleding, cadeautjes en interieur items van merken als Konges Slojd en Mar Mar Copenhagen.

2. Anne&Max in Alkmaar

Je krijgt meteen het huiskamergevoel als je Anne&Max in het gezellige Alkmaar binnenloopt. Op de kaart vind je vooral huisgemaakte, biologische gerechten en verschillende soorten koffie en thee. Voor kids een lekkere vega tosti, bananenbrood en Tony’s Chocolonely koude chocolademelk. Er zijn altijd voldoende kinderstoelen en genoeg kleurplaten en -potloden om de mooiste kunstwerken mee te maken.

3. Theetuin Overleek in Monnickendam

Dit is een verborgen parel middenin de natuur net buiten Amsterdam: Theetuin Overleek in Monnickendam. Je kan op de veranda of in de tuin gaan zitten voor een vers gebrande kop koffie met zelfgebakken scone. De kinderen kunnen rondrennen tussen de kippen en andere dieren op deze heerlijke plek. Als je zin hebt, kan je zelfs nog een fluisterboot huren, een picknick meekrijgen en varen langs koeien en schapen in de weilanden van omliggende dorpen.

4. Meneer Paprika in Haarlem

In het café van Meneer Paprika is een ding het allerbelangrijkst en dat is: spelen! Het café staat dan ook bekend om de vijf meter lange treintafel, het vele Duplo, Kapla, boekjes en tekenspullen. De kinderen vermaken zich hier dus uitstekend terwijl jij in alle rust geniet van je cappuccino en eventueel een vers ontbijtje.

5. Deining aan Zee in Castricum

Voor een caramel Latte, dubbele espresso, koffie verkeerd of hazelnut latte ben je bij Deining aan Zee in Castricum aan het juiste adres. Lekker uitwaaien op het strand, met een dampend hete bak koffie voor je neus, terwijl de kinderen zich vermaken in het zand. Of in het speelhuis waar ze van de glijbaan kunnen! Blijf je nog wat eten? Dan is er voor de kinderen een uitgebreide menukaart vol lekkers.

6. Lab-44 in Zaandam

Op het creatieve Hembrugterrein in Zaandam vind je, naast een heleboel galeries en winkels, Lab-44: een geweldige plek waar altijd wat te doen is. Buiten is genoeg ruimte voor (oudere, vanwege omliggend water) kindjes om lekker te rennen. Ook binnen is genoeg te doen en regelmatig worden hier ook leuke activiteiten voor kids georganiseerd, zoals pompoenen uithollen voor Halloween.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme