Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Zwanger 19 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

23x korte babynamen geïnspireerd op de favoriete films en series van mannen

Op Vaderdag hebben de mannen het voor het zeggen. Daarom vandaag een lijstje met babynamen samengesteld door onze collega’s van Manners. De mannen zijn voor Famme in hun favoriete films en series gedoken en maakten een selectie van twintig korte en betekenisvolle namen.

Manners is hét lifestyle platform voor alle mannen. Alles waar je man of vriend in geïnteresseerd is, kan hij hier vinden. Van auto’s, horloges en gadgets tot carrièreadvies en tips voor een gezonder leven, maar ook de beste films en series. Ze zijn er gek op. Niet alleen als vermaak, maar ook als inspiratiebron.

Netflix als bron van inspiratie voor babynamen

Wie regelmatig Netflix, Disney+, Amazon Prime of een andere streamingdienst aanslingert, weet dat series en films perfect zijn om inspiratie op te doen voor babynamen. Dit is ook hoe bovengetekende aan de naam voor zijn dochter gekomen is. Na lang wikken en wegen en vele afleveringen van Sex Education en The Boys kwam Maeve als winnaar uit de bus rollen.

Dit zijn de 5 irritantste kinderseries op Netflix

Hoewel het twee totaal verschillende series zijn, hebben de Maeve’s in beide series veel met elkaar gemeen. Het zijn sterke vrouwen die strijden voor hun succes en plek in deze wereld. Op het eerste oog zijn ze misschien geen stereotype rolmodel, maar wie ze beter leert kennen, ontdekt als snel dat ieder meisje wat kan leren van deze krachtige vrouwen.

De favorieten van Manners

Dit is ook meteen een goed voorbeeld waarom films en series ideaal zijn om inspiratie op te doen voor babynamen. Je koppelt een karakter aan de naam waardoor deze naam meteen meer betekenis krijgt. Daarnaast zijn het vaak internationale babynamen. Dat is anno 2022 zeker iets om rekening mee te houden. Dus zit je vast met het vinden van een naam? Zet Netflix aan, of bekijk hieronder alvast onze favorieten.

Babynamen uit films en series voor jongen

Otis (Sex Eductation)
Logan (X-Men)
Luke (Modern Family)
Finn (Star Wars en Adventure Time)
Jax (Sons of Anarchy)
Dean (Supernatural)
Archie (Inglourious Bastards)
Lewis (Band of Brothers)
Sam (The Lord of the Rings)

Babynamen uit films en series voor meisjes

Maeve (Sex Education, The Boys en Westworld)
Rey, Jyn of Leia (Star Wars)
Ava (Ex-Machina)
Juno (Juno)
Haley (Modern Family)
Luna (Harry Potter)
Mia (Pulp Fiction)
Quin (Scandal)
April (Parks and Recreation)
Arya (Game of Thrones)
Quinn (Batman)
Ava (Ant-Man and the Wasp)

Op zoek naar nog meer korte babynamen? We hebben er hier nog veertig voor je op een rij gezet. Juist op zoek naar een naam die gegarandeerd tijdloos is, dan ga je die hier zeker vinden.

Babynamen die goed bij elkaar matchen als je een tweeling krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme