Slapen met oorbellen in je oren? Dit is waarom je het beter niet kunt doen

Beauty Marleen Staal 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoewel iedere vrouw zo haar eigen avondroutines heeft, vergeten we allemaal weleens onze tanden te poetsen of die klodders mascara weg te halen. Guilty! En onze oorbellen? Daar denken we bijna nooit aan. Herkenbaar? Dan moet je zeker even verder lezen, want met oorbellen slapen is niet heel goed voor je. 

We weten allemaal dat je vers geprikte gaatjes goed moet verzorgen, omdat het open wondjes zijn, maar oorbellen die we al jaren dragen vergeten we op ten duur. Logisch, want heb je eenmaal een fijn ringetje of knopje erin, dan blijft -ie voorlopig ook wel zitten. Telkens onze sieraden af doen voor het slapen gaan sluipt er dan ook bij in. Zeker na een avondje wijn of lange dag hebben we er geen zin in.

Lees ook: Wil je jouw kind graag oorbellen geven? Vanaf deze leeftijd kun je dat het beste doen

Slapen met oorbellen? Slecht voor de oorlellen

Toch kunnen we maar beter wel zin maken, want ons slaperige hoofd op dat kussen laten vallen met onze oorbellen in is alles behalve goed. Zeker oorbellen die zwaarder en groter zijn of meer details hebben, aldus onderzoek. Volgens plastische chirurgen kunnen deze oorbellen ervoor zorgen dat je oorlellen slap gaan hangen als je ze draagt in bed. Niet onbelangrijk dat het (grote) oorbellen ook nog eens je slaap kunnen verstoren, omdat je hoofd niet optimaal op je kussen kan rusten. Het zou dus ook beter zijn voor je nachtrust.

Ook in het belang van de houdbaarheid van je oorbellen is het belangrijk om ze gewoon voor het slapen af te doen. Ze blijven veel langer mooi als je ze uit doet, omdat ze niet langs je kussensloop schuren en daardoor langzaam slijten.

Ook je gaatjes en je oren blijven langer ‘mooi’. Wanneer als deze kwetsbare huid continu wordt blootgesteld aan zilver, nikkel of goud kan dit namelijk ook nog eens het gebied rondom je oren irriteren. Met verschillende oorproblemen als gevolg, zo blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota Health.

Dus mocht je vanavond twijfelen en eraan denken? Leg die oorbellen gewoon op je nachtkastje als einde van je avondritueel. Kun je het niet meer vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme