Melkallergie? 4 tekenen die kunnen wijzen op lactose intolerantie

Gezondheid Chiara Izelaar 4 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Als je aan een melkallergie denkt, is het logisch dat symptomen als ‘buikkramp’ en ‘misselijkheid’ als eerste bij je opkomen. Maar je kunt lactose intolerantie herkennen aan meer tekenen. Namelijk deze:

1. Opgezette keel

Als je immuunsysteem denkt dat het wordt aangevallen, reageert het door bepaalde chemicaliën genaamd histaminen vrij te maken. Om de allergenen uit je lichaam te halen veroorzaken deze histaminen een zwelling en soms zelf een ontsteking, die je als eerste in je keel voelt. Je tong en lippen kunnen ook opzwellen.

Lees ook: Het FODMAP dieet: is het dé oplossing voor een prikkelbare darm?

2. Hoesten

Opgezette klieren kunnen uiteindelijk leiden tot piepende ademhalingen en een vervelend hoestje. Soms kunnen deze symptomen zelfs leiden tot overgeven.

3. Uitslag

Heb je last van zachte, roze bultjes die een branderig gevoel veroorzaken? Eczeem, netelroos en galbulten kunnen ook wijzen op een allergische reactie. Dit is een ander gevolg van het immuunsysteem dat een ontsteking veroorzaakt als reactie op een allergeen.

4. Blozen

Rode vlekken in je gezicht, hals en borst vertellen je ook dat er iets aan de hand is. Meestal gaat blozen gepaard met een stijging van je lichaamstemperatuur. Je huid kan ook warm aanvoelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme