15x lange meisjesnamen van 9 letters of meer

Kinderen Vera Guldemeester 27 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Als aanstaande ouders komt er tijdens een zwangerschap veel op jullie af. Niet alleen moeten jullie voor de geboorte veel regelen, ook moeten jullie het eens worden over een naam. Zijn jullie op zoek naar inspiratie voor lange meisjesnamen die niet zo vaak voorkomen? Dan hebben jullie geluk. Wij hebben hier een lijst met lange meisjesnamen en hun betekenis voor je klaarstaan.

De zoektocht naar de perfecte kindernaam brengt altijd heel wat met zich mee. De naam moet niet alleen leuk zijn als baby, peuter en kleuter, maar ook in het latere leven. Het is soms helemaal niet makkelijk om een leuke naam te vinden. Hieronder hebben we lange meisjesnamen klaarstaan die niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens een sterke betekenis hebben.

Inspiratie voor lange meisjesnamen

1. Alexandra

Betekenis: Helper, de beschermer en verdediger. De oorsprong van de naam Alexandra is Grieks.

2. Annelinde

Betekenis: Liefelijke en kenner van geheimen. Het is een combinatie van de namen Anne en Linde. De oorsprong van de naam Anne is Engels en Linde is van oorsprong Germaans.

3. Charlotte

Betekenis: Vrije man. Deze naam is één van de vrouwelijke varianten van de naam Charles. De oorsprong van de naam Charlotte is Frans.

4. Dominique

Betekenis: Op de dag des Heeren (zondag) geboren. De naam Dominique wordt aan zowel jongens als aan meisjes gegeven. Het is een populaire Latijnse naam.

5. Frederique

Betekenis: Machtige door vrede en machtige beschermer. De naam Frederique is afgeleid van de jongensnaam Frederik. Het is een Franse meisjesnaam met Germaanse afkomst.

6. Gabrielle

Betekenis: Sterke vrouw van God en kracht van God. De oorsprong van deze mooie naam is Hebreeuws.

7. Genevieve

Betekenis: De vrouw van het volk. Genevieve is van oorsprong een Franse naam. Het is in Frankrijk en in België een populaire meisjesnaam.

8. Josephine

Betekenis: God geve vermeerdering en God voorziet en maakt beter. De oorsprong van deze naam is Frans. Josephine is afgeleid van de jongensnaam Jozef.

9. Madeleine

Betekenis: Vrouw uit Magdala. Deze naam is afgeleid van de naam Magdalena. De oorsprong van deze meisjesnaam is Frans.

10. Mirabelle

Betekenis: Van ongelooflijke schoonheid. Deze van oorsprong Franse meisjesnaam is niet alleen populair in Frankrijk, maar ook in Italië. Wel wordt de naam dan Mirabella, in plaats van Mirabelle.

11. Primavera

Betekenis: Lente. De naam Primavera is een vrolijke Spaanse meisjesnaam. In Spanje wordt deze meisjesnaam het meest in het noorden van het land gebruikt.

12. Rosalinda

Betekenis: Mooie roos. Ook de naam Rosalinda heeft een Spaanse oorsprong. De naam is een combinatie van twee Spaanse namen. Rosa betekent ook wel roos en Linda betekent mooi.

13. Valentina

Betekenis: Kracht en gezondheid. De naam Valentina heeft een Italiaanse en Spaanse oorsprong. Liever de Engelse variant? Dan kun je voor Valentine kiezen.

14. Veronique

Betekenis: Zegevierend. De oorsprong van Veronique is Frans. Het is een bijzondere naam, zeker omdat de naam in Nederland bijna niet meer voorkomt.

15. Victorina

Betekenis: Overwinnaar of Zegevierend. Deze naam is afgeleid van de Latijnse naam Victorianus. De naam is afkomstig uit het Latijn.

Zit dé naam er voor je gevoel nog niet tussen? Hier vind je nog veel meer babynamen-inspiratie.

Anne: ‘Ik begrijp niet waarom we in Nederland zo kortzichtig reageren op de Donorwet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme