Had ik maar nooit… ‘Mij laten verleiden om al aan kinderen te beginnen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit laten we lezers aan het woord die spijt hebben van iets. Zo kunnen ze spijt hebben over onderwerpen binnen het ouderschap, de opvoeding en zwanger zijn. Dit keer kun je het verhaal van Irene (26) lezen. Zij heeft spijt dat ze zich heeft laten verleiden om al aan kinderen te beginnen, terwijl ze zelf liever nog even had gewacht.

“Vier jaar geleden kreeg ik een relatie met Willem, een lieve man die tien jaar ouder is dan ik. De liefde tussen ons was er direct. Ik wist dat Willem graag een gezin wilde. Ik ook, maar ik was toen we een relatie kregen pas 22 jaar. Voor mij was het moederschap nog een ver van mijn bed show. Willem daarentegen pakte elke gelegenheid aan om te laten weten hoe graag hij een kind met mij wilde. Ook konden mijn schoonouders en onze gezamenlijke vrienden niet wachten tot we aan kinderen zouden beginnen.

Moe van het gezeur

Na een relatie van anderhalf jaar was ik het gezeur zat. Ik besloot om de pil weg te gooien en Willem zijn zin te geven. Ik had verwacht dat het zwanger worden nog wel even op zich zou laten wachten, maar helaas was dit niet het geval. Een maand nadat ik de pil had weggegooid was ik al zwanger. Willem huilde van blijdschap. Ik huilde ook, maar dan van paniek.

Moeder van Tim

Ik ben nu twee jaar moeder van Tim. Een lief jongetje met pikzwart haar en felblauwe ogen. Hij is precies een kopie van zijn vader, net zo knap. Het moment dat Willem zijn zoon voor de eerste keer zag was prachtig. Hij vertelde dat dit alles was wat hij wilde: een gezin. Samen met zijn drieën konden wij de wereld aan. Ik vond het mooi om hem zo te zien en ik wilde hetzelfde voelen, maar helaas was dat niet het geval.

Peuterpuberteit

Ik vind het moederschap prachtig, maar ook heel zwaar. Sterker nog, soms zie ik het echt niet meer zitten. Als Willem thuis komt van zijn werk dan kan hij de leuke en blije vader uithangen. Maar ik? Ik zit de hele dag ‘opgescheept’ met een peuter die op dit moment midden in de peuterpuberteit zit. Hij is best heftig en eist de hele dag mijn aandacht op. Binnenkort gaat hij twee ochtenden naar de peuterspeelzaal, hopelijk krijg ik dan iets meer lucht en weer wat tijd voor mezelf.

FOMO

Ik merk ook dat ik veel dingen mis. Ik ben ‘pas’ 26 jaar. Mijn vriendinnen zijn nog lang niet gesetteld, laat staan moeder. Ze vragen me vaak mee om te lunchen, dineren of een dagje winkelen. Op bijna alles moet ik nee zeggen, terwijl ik diep in mijn hart wel mee zou willen. Als ik er met Willem over praat zegt hij, dat het toch leuk is om met Tim de dag te spenderen. Hij zou dat namelijk veel liever willen dan werken. Maar ja, iemand moet werken om de rekeningen betalen, zegt hij dan.

Spijt

Had ik maar nooit mij laten verleiden om al aan kinderen te beginnen. Keer op keer denk ik daaraan. Ik hou van Tim, met heel mijn hart, maar ik had graag eerst meer genoten en meer van de wereld gezien, voordat ik een kind had gekregen. Nu heb ik telkens het gevoel dat ik veel heb gemist en in de toekomst nog veel meer ga missen. Ik denk dat ik dat gevoel veel minder had gehad, als ik na mijn dertigste moeder was geworden.”

Let er maar eens op: 9 x trucjes waarmee mannen ons verleiden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme