5 toffe én leerzame documentaires om samen met je kind te kijken (deel 1)

Lifestyle Lizette van Loenen 8 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Het liefst hangen ze de hele dag voor de televisie, maar kijken ze de meest nutteloze programma’s weg. En dat terwijl er een lading toffe films en docu’s online staan die echt het kijken waard zijn.

Documentaires

Samen met je kind naar leerzame documentaires kijken is niet alleen de ultieme quality time samen, maar maakt ook een gezonde, nieuwe dosis nieuwsgierigheid en compassie bij je kind los. En bij jou, natuurlijk. Deze docu’s kun je op de planning zetten voor jullie eerstvolgende movie night! Dit is deel één, spoedig volgt deel twee.

1. He Named Me Malala

Deze documentaire vertelt het indrukwekkende verhaal van een Pakistaans meisje, dat haar best doet om naar school te kunnen gaan. Jouw kind weet niet beter dan dat ie naar school moet en vindt dit waarschijnlijk de helft van de tijd helemaal niet zo leuk. Deze documentaire zorgt ervoor dat ie weet dat het ook anders kan.
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Zet wel even de ondertiteling aan.

2. March of the Penguins

Deze stunning documentaire neemt je mee op het avontuur van de reis die pinguins op Antarctica elk jaar meemaken. De docu zit vol met toffe beelden gemaakt door drones en onderwatercamera’s. Je kunt de docu in het Engels bekijken, maar er bestaat ook een Nederlandse versie én een tweede deel van.
De docu is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

LEES OOK: Deze documentaire geeft je een heel andere kijk op je dagelijkse kop koffie

3. Fed Up

Zeurt je kind altijd maar om koekjes en snoepjes, maar begrijpen ze niet écht wat je bedoelt als je zegt dat het ongezond is? Kijk dan samen naar Fed Up. Interessant voor jou, maar ook zeker voor je kind. De docu zoomt in op de toegevoegde suikers in de dingen die we dagelijks eten. En dat is dus meer dan je denkt.
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Hij staat op Netflix.

4. Wings of Life

Dit is een topper als je een kleine ontdekker hebt rondlopen thuis. Deze docu, die trouwens gemaakt is door Disney, laat het leven van de kleinste dieren op aarde zien. Vlinders, bijen, vleermuizen en vogels worden gevolgd door de scherpste camera’s, zodat je precies ziet hoe ze eten, paren, slapen en vooral: leven. Heel indrukwekkend!
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Je kijkt ‘m hier.

5. Bully

Een intense, maar heel belangrijke documentaire die de impact van pesten heel goed in kaart brengt. Er worden verschillende Amerikaanse kinderen gevolgd: zowel de gepeste kinderen als de kinderen die zelf pesten. Een regelrechte must-see!
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Je kijkt ‘m hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme