Lunchbox van je kind: snelle ideetjes voor dagelijks een gezonde broodtrommel

Eten Melissa Eissens 9 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Uitdaging numero uno van de dag: wat stop je in hemelsnaam in de lunchbox van je kind? Met deze gezonde tips kom je al een heel eind met het maken van de dagelijkse lunchbox.

Gezonde lunchbox

Je wilt je kind natuurlijk wel een gezonde broodtrommel meegeven naar school. Daarnaast is dit voor veel scholen ook een vereiste. In de meeste lunchpakketjes vind je de dagelijkse boterham met kaas of chocopasta. Maar dit kan nog veel lekkerder en gevarieerder. Variatie in het voedingspatroon van je kind is dan ook erg belangrijk om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen. Hieronder een paar tips voor een feestelijke maar erg gezonde lunchtrommel.

Zo blijft het lang lekker en goed

  • Koop een leuke vrolijke broodtrommel maar zorg ervoor dat deze stevig is en goed sluit.
  • Geef geen snel bedervende vleeswaren mee zoals rosbief, fricandeau, of filet americain.
  • Maak brood met kaas een dag van te voren klaar en leg deze in de vriezer, haal het er de volgende dag uit en tegen lunchtijd is de boterham ontdooit en is de kaas niet zweterig.
  • Natuurlijke pindakaas of andere notenpasta blijft met wat schijfjes komkommer lekker fris.
  • Zijn er op school geen koelkastjes? Geef de lunch dan mee in een klein koeltasje.

6x lekkere gezonde lunch waar je kind van zal smullen

Deze lunchbox bestaat uit cherry tomaatjes, bleekselderij met roomkaas, kleine wraphapjes met banaan, aardbeien en bosbessen, pure chocoladepinda’s. Super simpel!

Hier is gekozen voor frambozen en bosbessen, tomaten, stukjes broccoli, een hardgekookt eitje, een mueslireep in stukjes en een pastasalade (pasta, olijfolie, parmezaanse kaas, erwten en worteltjes)

LEES OOK: Forest School is precies wat we in Nederland nodig hebben (en dit is wat het inhoudt)

De volgende lunchbox heb je in een handomdraai gemaakt. Crackers, plakjes komkommer, bosbessen, stukjes kaas, rozijnen en kaas-kalkoen rolletjes.

Voor de kleine eters is dit ideaal. Een paar stukjes groente en fruit in leuke vormpjes zoals watermeloen en komkommer, een wrap opgerold met iets naar keuze en een gezonde bananenpannenkoekje.

De volgende is voor de boterham liefhebber. Een boterham hoeft niet saai te zijn als je die feestelijk maakt, met vlaggetjes bijvoorbeeld. De lunch is eigenlijk altijd al een feest toch? Een broodje met kaas, wat worteltjes en een fruitstick met besjes, druiven en watermeloen.

En de laatste is ook zo makkelijk te bereiden, maar ook zo lekker! Wat cherrytomaatjes en worteltjes in een apart trommeltje met daarbij een cracker naar keuze met kaas en plakjes komkommer.

Gezonde schoolomgeving

Je kunt hier je inspiratie uit halen want er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere en gezonde opties. Varieer zoveel mogelijk met groente, fruit en beleg en je kind zal iedere dag benieuwd zijn wat er dit keer in zijn trommeltje zit. En niet te vergeten, wanneer iedereen zijn kind gezond eten meegeeft naar school, dan zorg je met zijn allen voor een gezonde schoolomgeving!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pinterest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme