Dit is de top 7 meest voorkomende relatieproblemen

Relatie Soraya Vogelaar 9 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Gebrek aan communicatie of ruzie over geld: het lijkt misschien of jullie het enige koppel met relatie issues zijn. Ook al lijkt het gras misschien groener aan de overkant, ieder huisje heeft toch zijn kruisje. Dit zijn de meest voorkomende relatieproblemen onder koppels.

Meest voorkomende relatieproblemen

Het kan helaas niet altijd van een leien dakkie gaan in je relatie. Soms maakt een pittige ruzie jullie verbintenis een stuk sterker. Maar als jullie teveel kibbelen, kunnen er serieuze relatieproblemen ontstaan.

Deze problemen komen het meeste voor.

1. Slecht communiceren

Een goede communicatie is de basis voor een goede relatie. Als je het gevoel hebt dat er niet naar je geluisterd wordt of je niet begrepen wordt door je partner, is dit niet heel lekker voor de relatie. Gevoelens die niet uitgesproken worden, kroppen zich op en leiden tot frustratie. En juist: meer ruzies.

2. Vreemdgaan

Elkaar trouw zijn kan de grootste basis van een relatie zijn. Als een partner is vreemdgegaan kan dit dan ook je hele relatie op z’n kop zetten. De relatie kan ander druk komen te staan doordat het vertrouwen verloren is. Daarnaast kunnen er gevoelens van woede, angst en onzekerheid ontstaan dat je je partner zal verliezen.

Waarom gaan mensen vreemd?

3. Ruzie over geld

Ruzies over de financiën zijn nooit leuk. En dit hoort dan ook tot de meest voorkomende relatieproblemen. Geldzorgen kunnen veel emoties en slapeloze nachten met zich meebrengen. Vooral als er een financiële tegenvaller plaatsvindt of je partner geldproblemen heeft.

4. Ontevreden over het seksleven

Relatieproblemen door seks kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je niet meer op een lijn zitten en je partner onaantrekkelijk vinden. Of het libido bij jou of je wederhelft is minder geworden. Jullie seksuele interesses kunnen ook minder dicht bij elkaar liggen dan gedacht.

Jij wilt het graag romantisch, terwijl je partner wat gewaagder uit de hoek komt met taferelen waar Fifty Shades of Grey niet aan kan tippen. Dit lijkt heel klein, maar kan een groter probleem geven als seks hebben met je partner ongemakkelijk voelt.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

5. Te weinig tijd voor elkaar

Veel koppels krijgen hier vroeg of laat wel mee te maken. Niet gek dus dat dit in het rijtje van de meest voorkomende relatieproblemen thuishoort.

Als jullie het allebei druk hebben, is er minder aandacht voor elkaar. Je gaat langs elkaar heen leven. Je ziet elkaar ‘s ochtends even snel en’s avonds als jullie uitgeput in bed duiken.

Als dit tijdelijk een drukke periode in jullie leven is, is er niks aan de hand. Duurt het langer, dan kan het ervoor zorgen dat jullie langzaam uit elkaar groeien.

Lees ook: Loopt je relatie even niet zoals je wilt? Deze truc maakt het makkelijker

6. Een dominante partner

De beste relaties zijn een balans van geven en nemen. Bij een dominante partner is die balans er niet. Dominantie in een relatie kan op verschillende manieren naar voren komen.

Een partner die fysiek of verbaal geweld gebruikt, is heftig maar niet uitzonderlijk. Maar ook een overheersende partner die voorlegt wat de ander wel en niet mag doen komt voor. Hierdoor kunnen jouw persoonlijke grenzen worden verlegd.

8 vragen die je jezelf zou moeten stellen in een relatie

7. Een afhankelijke partner

Goed voor elkaar zorgen hoort erbij als je van elkaar houdt. Maar het is ook belangrijk dat dit niet doorslaat naar een relatie waarin de een afhankelijk is van de ander. Afhankelijk zijn op financieel en emotioneel gebied. Het gevoel dat jij de enige bent die je partner heeft, kan ervoor zorgen dat het voelt alsof je alles moet doen en te weinig ademruimte voor jezelf hebt.

11 manieren om voortdurend aan je relatie te schaven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen