LEGO moedigt op deze manier kinderen aan hun emoties te uiten

Nieuws Valéry de Voijs 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Menig kind is er mee opgegroeid; LEGO heeft zichzelf dan ook op de kaart gezet als grootste speelgoedbedrijf ter wereld. Niet alleen zorgen de gekleurde blokjes voor veel entertainment onder kinderen, maar LEGO staat ondertussen bekend om het educatieve karakter.

LEGO moedigt aan om emoties te uiten

Met het motto ‘alleen het beste is goed genoeg’ probeert LEGO decennia lang het speelgoed te innoveren en verbeteren. Vooral wanneer het om educatief speelgoed gaat. Het speelgoedbedrijf heeft zich dit keer gefocust op de Alpha Generatie, oftewel: kinderen die geboren zijn vanaf 2010.

Jonge kinderen hebben gemiddeld zo’n zes procent van de totale woordenschat van volwassenen. Dat betekent dat zij dus veel minder goed kunnen uitleggen wat ze voelen en welke emoties zij daarbij ervaren. LEGO zag mogelijkheden. Er werd een activiteit bedacht waardoor kinderen tóch hun emoties kunnen uiten; ook wanneer ze daar geen woorden voor hebben.

Build Big Feelings

De activiteit waar LEGO mee komt heet Build Big Feelings en is gemakkelijk uit te voeren. Begin met het zoeken van een grote glazen pot. Pak er vervolgens gekleurde LEGO-steentjes bij. Steentjes en blokjes met ogen of delen van een gezicht kunnen handig zijn, maar het is niet noodzakelijk.

Vervolgens ga je samen met je kind de stenen bij elkaar voegen. Deze zet je niet zomaar op elkaar, maar je praat bewust met je kind over iedere steen die ze gebruiken: “Ik gebruik dit verdrietige gezichtje omdat ik vandaag heel droevig ben.” Vervolgens kun je doorvragen wat je kind zo sip maakt die dag, of wat zich eerder heeft voorgevallen.

Na iedere sessie doe je de creatie in de pot. Uiteindelijk zul je een goed gevulde pot hebben waardoor je kinderen niet alleen hun emoties kunnen uiten maar jij tegelijkertijd veel meer inzicht krijgt in wat er in het koppie van je kind omgaat.

Bron: LEGO  LEGO

LEGO doneert MRI-scanner om kinderen gerust te stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme