Loes (34): ‘Met lekkende borsten stond ik bij het schoolplein te wachten’

Persoonlijk Vera Guldemeester 2 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Loes was twee weken geleden bevallen toen ze even zonder de baby weg wilde. Ze ging haar oudste van school halen en was helemaal vergeten om pads in haar voedingsbh te stoppen. “Ik voelde door het gehuil de melk uit mijn borsten stromen. Stond ik daar met lekkende borsten. Ik schaamde me kapot”, vertelt ze aan Famme.

“Een tweede zou veel makkelijker zijn, dat bedacht ik mij al snel na mijn positieve zwangerschapstest. Na de bevalling vond ik dit knap tegenvallen. Met een leeftijdsverschil van vijf jaar, zat mijn oudste in zo’n andere fase. Hij ging al naar school, wilde met vriendjes spelen en wilde lekker naar buiten. Ik en mijn baby waren daar nog helemaal niet klaar voor, zeker niet omdat mijn pasgeboren dochter ook constant aan het huilen was.

Oudste kind ophalen

Om even uit het gehuil te zijn, besloot ik om twee weken na mijn zware bevalling mijn oudste uit school te gaan halen. Ik wilde weg bij mijn huilbaby, al was het maar even. Ik regelde dat mijn schoonmoeder, die gelukkig in dezelfde straat woont, even op haar kleindochter kwam passen. Snel deed ik een joggingbroek en een shirt aan en stapte in de auto. Op weg naar school zette ik lekker de radio aan en was ik maar wat blij dat ik de auto had gepakt en toch niet was gaan lopen. Na zo’n zware bevalling was dat veel te zwaar geweest.

Voelde de melk stromen

Eenmaal bij school stapte ik uit de auto en liep ik het schoolplein op. Daar wachtte ik op mijn oudste. Ik was wat te vroeg, maar dat vond ik niet erg. Ik kon daardoor even genieten van het zonnetje. Na vijf minuten kwam de moeder van een klasgenoot van mijn zoon aan met haar drie maanden oude baby. Haar baby was hard aan het huilen. Al snel raakte ik in paniek, want ik voelde door het gehuil de melk uit mijn borsten stromen. Stond ik daar met lekkende borsten. Ik schaamde me kapot.

Geen pads

Door mijn haastige en chaotische vertrek, had ik geen pads in mijn voedingsbh gedaan. Heel het schoolplein kon de natte melkvlekken zien in mijn kobaltblauwe shirt. Met mijn armen over elkaar stond ik vol schaamte te wachten op mijn zoon, die uiteraard precies als laatste naar buiten kwam. Hij vroeg direct of mijn borsten hadden gezweet. Ik hield het daar maar op. We zijn nog nooit zo snel in de auto gesprongen. En daarna? Ik zorgde steevast dat ik driedubbele pads in mijn voedingsbh had als ik ergens heenging én altijd een sjaal mee had, mocht dit weer gebeuren.”

Marloes (34) is stiekem verliefd op een vader van het schoolplein: ‘Het begon allemaal met een glimlach’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme