3 fijne ontspanningsoefeningen voor je kind om makkelijker in slaap te vallen

Kinderen Laurien Bleeker 2 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Heeft je kindje ’s avonds moeite met in slaap vallen? Dat kan komen omdat hij nog zo veel prikkels te verwerken heeft, dat slapen even niet zo snel lukt. Het is dan fijn voor jullie om wat ontspanningsoefeningen te doen, zodat je mini daarna wel lekker kan gaan slapen.
We zetten een aantal ontspanningsoefeningen, die ook gericht zijn op mindfulness, op een rij die je samen met je kind kan doen voor het slapen gaan. Op naar een betere nachtrust!

1. Slaap knuffeltje slaap

Laat je kleintje lekker op bed gaan liggen met zijn of haar favoriete knuffel op z’n buikje. Tel nu tot drie en laat je mini inademen op de tellen en uitademen als je bij vier bent. Je kindje kan meekijken naar het knuffeltje dat op en neer gaat tijdens het ademen. Doe dit een aantal keer achter elkaar en tel steeds hardop met een rustige stem.

Zo gaat je kindje geleidelijk van twee naar een slaapje per dag

2. Spidey-senses

Je kindje ligt in bed en jullie doen alsof jullie spinnetjes zijn. De superkrachten van een spin zijn zijn zintuigen, daar gaan jullie je op focussen. Vraag je kind zich te concentreren op wat hij hoort, daarna wat hij ziet, proeft, ruikt en voelt. Door zich volledig te richten op zijn zintuigen, maakt je kind zijn hoofdje leeg en zal hij makkelijker in slaap vallen.

Slaapt je kind slecht(er) in de zomer bij heel warm weer? Dit kan je doen

3. Vriendelijke vibes

Leg je kindje in bed en laat hem vijf keer diep in- en uitademen zodat hij ontspant. Vervolgens leg je uit dat je positieve gevoelens de wereld in kan sturen en dat je daar zelf ook een blij gevoel aan overhoudt.
Laat je kind iemand uitkiezen die hij een goede wens wil sturen en laat hem uitleggen wat hij leuk vindt aan deze persoon en wat hij wil wensen.
Dan stuurt je kind het positieve gevoel het universum in door de wens hardop uit te spreken naar diegene. Dit kunnen jullie voor een paar mensen doen, zodat je kind met een goed en tevreden gevoel gaat slapen.

3 dingen die je ‘s morgens kunt doen om ‘s avonds beter te slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mindful Mazing

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme