Met deze 6 tips wandel je als een pro door de supermarkt met de kids

Kinderen Laurien Bleeker 2 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De meeste ouders zorgen ervoor dat ze boodschappen doen zonder kinderen erbij, want de supermarkt zorgt gegarandeerd voor gezeur en soms voor complete driftbuien. En daar zit je liever niet op te wachten, vooral niet als je ook zonder kinderen kan gaan.
Helaas zit dat er niet altijd in en moet je soms met al je mini’s de supermarkt betreden. Het snoepwalhalla voor een kind. En chips, chocolade, pakjes appelsap en schappen vol ijs op kindhoogte. Niet. Te. Doen. Of toch wel?

Naar de supermarkt met de kids

Met deze tips wandel je als een pro door de supermarkt, met kids.

1. Laat je kind 1 ding uitkiezen

Elk kind mag iets uitzoeken in de supermarkt wat hij lekker vindt, maar wel maar 1 product. Wil je niet dat je kind snoep uitkiest? Spreek dan af dat het alles mag uitkiezen, behalve snoep (en probeer dat vak dan handig over te slaan).

De waarheid achter het omkopen van je kind: hoe ver kan je gaan?

2. Houd jullie aan het lijstje

Maak van tevoren een lijstje en leg aan je kinderen uit dat jullie je in de supermarkt aan dat lijstje houden. Natuurlijk kan daar wel iets lekkers op staan, maar wijk er niet vanaf.

Deze winkelwagen hack maakt boodschappen doen met je kind een stuk makkelijker

3. Meehelpen

Laat de kinderen meehelpen met de boodschappen door ze omstebeurt iets van het lijstje te laten pakken. Je kinderen kunnen ook meehelpen met afrekenen, de tas inpakken en de kar terug zetten.

4. Ga nooit met hongerige kinderen naar de supermarkt

Helaas maar waar, hongerige kinderen wil je niet bij je hebben als je boodschappen gaat doen. Dat zorgt gegarandeerd voor driftbuien. Kan het niet anders, geef ze dan in de winkel een appel of bolletje zodat ze in ieder geval iets hebben waarmee ze even zijn afgeleid.

8x dit kun je beter niet zeggen als je kind een driftbui heeft (+ alternatieven)

5. Vermijd negatieve antwoorden

Zeg: ’Ja, dat zijn inderdaad lekkere spekjes. Die nemen we volgende keer weer mee, voor in het weekend’, in plaats van: ‘Nee, die spekjes mag je niet meenemen’.

6. In de rij bij de kassa

Heb je die hele supermarkt overleefd, sta je te wachten in de rij bij de kassa waar vervolgens nog meer snoep ligt op ooghoogte van je kind…
Herhaal dat jullie je aan het lijstje houden en dat je kinderen al iets lekkers hebben uitgekozen voor vandaag. Krijgt je kind toch nog een driftbui, probeer je dan niets aan te trekken van de blikken om je heen, benoem en erken de emoties van je kind: ‘Wat balen hè, dat je dat snoepje niet mee mag nemen vandaag. Je vindt het zo lekker.’
En geef je kind een dikke knuffel. Het is ook niet niks om blootgesteld te worden aan verleidingen en er niet van te mogen proeven, maar je kind moet wel je grenzen weten.
Geef je toch toe, dan leert je kind alleen maar dat jij je niet aan de afspraak houdt en sta je volgende keer weer met een schreeuwende mini in de supermarkt.

Waarom is mijn kind nooit tevreden en wil het altijd meer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme