Zo zit je lekker in je vel (én op het strand) deze zomer

Gesponsord Commerciële Redactie 21 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Wij moeders zijn maar wat streng voor onszelf. We roepen wel dat we trots zijn dat ons lijf een kind heeft gedragen en gebaard, maar vinden het soms lastig om dat nieuwe lijf echt te accepteren. We geven je tips om deze zomer lekker in je vel te zitten. Ook op het strand of aan het zwembad!

Een zwangerschap en bevalling zijn niet niks voor je lijf. Ze zeggen niet voor niets ‘negen maanden op, negen maanden af’; die tijd heb je nodig voor je herstel. Dat betekent niet dat je er na die negen maanden uit moet zien alsof die hele zwangerschap en bevalling nooit zijn gebeurd. Je lichaam is misschien niet meer precies hetzelfde, maar ook dan kun je jezelf er nog wél goed in voelen.

Deze vijf tips helpen hierbij:

  1. Geef outfits waarin je je niet meer prettig voelt door aan vriendinnen of verkoop ze online. Misschien is het tijd dat zij bij een ander een tweede leven krijgen, dan komt er bij jou weer ruimte in je kast voor iets nieuws. Weet je niet zeker of je een kledingstuk voorgoed weg wil doen? Leg het dan eerst nog een tijdje achterin de kast en probeer het later nog eens. Juist nu je jezelf misschien nog wat kwetsbaarder voelt over je lijf moet je zorgen dat je alleen maar dingen draagt die je een goed gevoel over jezelf geven.
  2. Scoor naast een nieuwe outfit meteen zwemkleding waarin je je zelfverzekerd voelt. Dat je je lijf na je bevalling ook maar meteen moet (ver)hullen in een badpak is natuurlijk onzin. Je moet vooral iets aantrekken waarin je je lekker voelt op het strand of aan het zwembad, of dat nu een bikini is of een badpak. Met kleintjes is een badpak overigens wel zo praktisch. Arena heeft badpakken met speciale bodylifttechnologie die shapen en ook nog eens lekker zitten. Ze zijn gemaakt van het duurzame en chloorbestendige materiaal Sensitive Fit.
  3. Wees niet te streng voor jezelf. Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar we zijn zelf onze allergrootste criticasters. We zien elk putje, rolletje of streepje en maken het veel groter dan het is. Een ander kijkt naar jou als geheel en ziet zo’n kleine imperfectie amper. Herhaal dit elke keer als je in de spiegel kijkt en dat stemmetje je onzeker maakt.
  4. Eet en drink goed en gevarieerd. Je weet vast dat gezonde voeding niet alleen zorgt dat je lichaam van binnenuit goed herstelt, maar dat het je ook helpt om een gezond gewicht te hebben en houden. Je hoeft ook hierin niet te streng te zijn voor jezelf. Leg jezelf geen strikt dieet op en geniet op z’n tijd ook van de wat minder gezonde hapjes en drankjes. Zolang de rest van je voedingspatroon gezond en gevarieerd is en je voldoende beweegt – maar dat laatste zit wel goed als je lekker veel achter de kinderwagen loopt of een kind hebt om achteraan te rennen – zul je zien dat je in shape komt en/of blijft.
  5. Zorg dat je tijd voor jezelf maakt. Makkelijker gezegd dan gedaan als moeder, maar het is echt zo goed om af en toe een uitje voor jezelf te hebben. In de zomer is het strand dé plek om met je vriendinnen af te spreken of met je partner naartoe te gaan wanneer je oppas hebt geregeld. De gezelligheid, de zon op je huid en het zwemmen doen wonderen voor je zelfvertrouwen.
arena swimwear
Foto: arena/Trabalza-Jin

Arena, opgericht in 1973 door Horst Dassler – de zoon van de oprichter van Adidas, is bekend geworden met sportzwemkleding. Het innovatieve merk richt zich nu ook op recreatieve zwemkleding. Net als bij de sportieve tak heeft arena de kwaliteit van de stof en de pasvorm hoog in het vaandel staan. Aan iedere vrouw is gedacht. De corrigerende badpakken gaan tot maat 3XL en cupmaat D. Ook zijn er verschillende ‘ruggen’ verkrijgbaar voor optimaal draagcomfort. Meer informatie over de badpakken met bodylift vind je op de website van arena.

In samenwerking met arena

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Relevante artikelen