Prachtig! Deze Ode aan het Moederlijf wil je niet missen

Algemeen Valéry de Voijs 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Fotografe Sanne Ravensbergen en How About Mom geven met de fotoserie ‘Ode aan het Moederlijf’ op een bijzondere manier aandacht aan het postpartum lichaam. Tijdens een poll van How About Mom werd duidelijk dat wel zeventig procent van de moeders niet happy is met haar lichaam na de bevalling. Tijd om daar verandering in te brengen!

Sanne Ravensbergen is naast fotografe ook moeder, doula, en oprichter van  Stories of New Life. Samen met het platform How About Mom maakte zij een prachtige fotoserie waarin negen moeders hun buik (en baby) lieten fotografen, en dat leverde prachtige plaatjes op.

Ode aan het Moederlijf

Met de fotoserie wilde Sanne laten zien dat je na de bevalling ook trots op je lichaam mag zijn. Je ziet ontelbaar veel fotoshoots van zwangere vrouwen. Met een ronde buik trots poseren is natuurlijk heel leuk, maar het is toch raar dat diezelfde buik na de bevalling ‘verstopt’ wordt in oversized truien?

Deze foto’s laten op een prachtige manier zien dat moeders na de bevalling net zo trots mogen zijn op hun buik. Of een buik nu striemen, striae of littekens heeft: deze buik heeft wel iets kostbaars gedragen, en daar mag je toch ook trots op zijn?

Realistisch beeld

Anna Jacobs, mede-oprichter van How About Mom vond het tijd dat er een eerlijk en realistisch beeld geschetst wordt van een moederlijf: “Omdat er nog steeds zo weinig diverse en eerlijke beelden gedeeld worden van lichamen na een bevalling, hebben veel vrouwen een onrealistisch beeld van hoe een postpartum lichaam eruit ‘hoort’ ziet. Met onzekere gevoelens en schaamte als gevolg”

What about Mom

Dit project past precies binnen de boodschap van het platform. How about Mom biedt zwangere vrouwen en moeder namelijk dagelijks inspiratie, eerlijke verhalen en betrouwbare informatie.

Daar zijn we de oprichters Anna Jacobs en Frederieke Jacobs dan weer heel dankbaar voor. De zussen zijn allebei moeder en weten als geen ander hoe ze andere (aanstaande) moeders kunnen inspireren: de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Ode aan het Moederlijf
Bron: Ode aan het moederlijf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

How About mom Stories of New Life

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme