Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Noord-Holland

Eropuit Wilma Groothuis 15 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Voor een deel van Nederland zit na deze week de zomervakantie er alweer op, zo ook voor de provincie Noord-Holland. Gelukkig is de weersvoorspelling voor deze week zonnig, maar je weet het natuurlijk nooit zeker in Nederland. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin in Noord-Holland.

Geloof ons, met deze activiteiten wordt deze laatste week eentje voor in de boeken.

Eindelijk weer zon

Als jij de laatste weken in Nederland was, dan hoeven we je vast niet te vertellen dat het allesbehalve zonnig weer was. Vorige week liet de zon zich eindelijk weer zien en ook komende week gaat de temperatuur omhoog. Wij kunnen ons voorstellen dat je dat binnen zitten helemaal zat was en je er nu graag op uit wil.

Of je nu nog maar een week vakantie hebt of nog wat langer vrij bent, het is nooit te laat om leuke dingen te doen met je kids. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnen- als buitenactiviteiten. Deze week is de provincie Noord-Holland aan de beurt.

De leukste buitenactiviteiten in Noord-Holland

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Noord-Holland zijn je kids wel weer een tijdje zoet.

1. Speelpark Oud Valkeveen

Met de temperaturen van komende week is het ideaal weer om een dagje buiten te vertoeven. Bij speelpark Oud Valkeveen in Naarden kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken. Er is een grote speelweide, een strandje aan het Gooimeer en een theater waar kinderen helemaal los kunnen gaan.

2. Sprookjeswonderland

Houden jouw kinderen van sprookjes? Dan moet je zeker een keer met ze naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. In het park zijn gave attracties, sprookjesfiguren en voorstellingen te zien. Verschillende sprookjes worden uitgebeeld door poppen, waardoor je kinderen hun ogen uit zullen kijken.

3. Speelbos Purmerbos

Als jouw kinderen van klimmen en klauteren houden, is Speelbos Purmerbos een leuk uitje voor jullie gezin. Kinderen kunnen hun eigen hutten bouwen en verstoppertje spelen in de huizen die er staan. Baan je een weg door alle stapstenen in het water of klim via de touwbrug naar een eilandje.

4. Animal Farm

Kinderen en dieren zijn vaak een goede combi. Wat dacht je van Dierentuin Animal Farm in Beverwijk, waar de toegang gewoon gratis is? De dierentuin ligt op een eiland, wat het op zichzelf al bijzonder maakt, maar je ziet ook nog eens dieren die je niet in elke dierentuin vindt.

5. Kabouterpad en Elfendeurtjesroute

Houden jouw kinderen van een beetje uitdaging? Neem ze dan mee naar de Schoorlse Duinen waar een Kabouterpad en een Elfendeurtjesroute starten. De kinderen kunnen opdrachten maken en ondertussen de kabouters zoeken. Ook kunnen ze op zoek naar de elfendeurtjes.

De leukste binnenactiviteiten in Noord-Holland

Met deze binnenactiviteiten in Noord-Holland vermaken je kinderen zich prima.

1. De Holle Bolle Boom

Als je twijfelt tussen een binnen of een buitenactiviteit, is De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn een echte aanrader: hier kan het namelijk allebei! In de overdekte speeltuin kunnen kinderen spelen, in het waterpark kunnen kinderen buiten zwemmen en in de plons kunnen kinderen binnen zwemmen.

2. Fort Kijkduin

Als jouw kinderen van een beetje spanning houden, moet je ze vooral eens meenemen naar Fort Kijkduin in Huisduinen. In dit spannende fort treden jullie in de voetsporen van Napoleon en kijken jullie je ogen uit in het museum en het aquarium, waar je echte haaien en roggen kunt zien.

3. Speelpark De Goudvis

Ook hier kun je kiezen tussen een buitenactiviteit of een binnenactiviteit. Bij Speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee heb je drie overdekte speeltuinen en een buitenspeeltuin. Je kunt hier op de kabelbaan, in de ballenbak, van de rodelbaan, op het piratenschip en nog veel meer.

4. Samcity

Als je echt geen idee hebt wat je kunt doen met je kinderen, moet je eens naar Samcity in Hoorn gaan, want daar heb je keus genoeg. Er is een trampolinepark en een skatepark, je kunt er lasergamen, een escaperoom doen en boogschieten. Genoeg leuks om te doen, dus.

5. Zee Aquarium

Tot sloot is het Zee Aquarium in Bergen aan Zee enorm interessant voor zowel jong als oud. Durven jouw kinderen onder het skelet van een potvis door te lopen? Of over een brug boven een vijver vol piranha’s? Je ontdekt hier allerlei bijzondere vissen en zeedieren, waardoor je je ogen uitkijkt.

Hoe krijg ik mijn kind weer aan het buitenspelen? Gezinscoach geeft advies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme