Leuke hobby’s waar je als drukke moeder zen van wordt 

Ouderschap Vera Guldemeester 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je moeder bent is je leven vaak nogal hectisch. Of je nu één of meerdere kinderen hebt, je hebt altijd tijd én handen te kort. Toch is het heel belangrijk om tijd voor jezelf in te plannen. Ben je op zoek naar nieuwe en leuke hobby’s waar je helemaal zen van wordt? Misschien zijn de volgende ideeën dan iets voor jou.

Al is het maar een uurtje per week. Wat rust en tijd voor jezelf doet wonderen.

Inspiratie voor leuke hobby’s

Of je nu op zoek bent naar een sportieve hobby of een creatieve hobby. De keuze is reuze. De hobby’s hieronder hebben één ding gemeen: je komt er heerlijk ontspannen vandaan.

Pottenbakken

Hou je van creativiteit? Kijk dan eens of er een pottenbakcursus in jouw buurt gegeven wordt. Je kunt hierbij een mooie pot of vaas maken die je vervolgens kunt beschilderen. Zet het thuis op een mooie plek, zodat je er iedere dag van je nieuwe hobby kunt genieten.

Yoga

Wanneer je graag in beweging komt, maar niet van stevig sporten houdt, dan kun je yoga proberen. Tijdens een yogales werk je aan je kracht, lenigheid en leer je je ademhaling te beheersen. Je zal zien dat je na zo’n les de wereld weer aankunt.

Schilderen

Of je er nu aanleg voor hebt of niet: schilderen is altijd een goed idee. Van portretschilderen tot aquarelleren. Alles is mogelijk op het gebied van de schilderkunst. Tijdens het schilderen kun je je hoofd lekker uitschakelen en ben je alleen nog bezig met het creëren van kunst.

Aquarobics

Als je dol bent op water dan kan aquarobics een nieuwe hobby van je worden. Je doet hierbij oefeningen in het water op het ritme van moderne muziek. Wist je dat je in een uur aquarobics alle spiergroepen traint? En je zal zien dat je met heel veel energie naar huis gaat.

Haken

Wist je dat haken tegenwoordig helemaal hip als hobby is? Je kunt handtassen, kleding en woonaccessoires zoals een poef of deken haken. Het lijkt misschien moeilijk, maar wanneer je naar een haakclub gaat dan heb je het zo onder de knie.

Kookcursus

Wanneer je een echte keukenprinses bent en altijd op zoek bent naar nieuwe inspiratie en nieuwe recepten dan is het leuk om naar een kookcursus te gaan. Je leert hier nog beter koken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cursus waar je verschillende wereldgerechten leert maken. Dit kunnen gerechten zijn uit de Oosterse keuken maar ook uit de Latijns-Amerikaanse of de Europese keuken.

Bloemschikken

Ben je een liefhebber van een mooie bos bloemen en wil je het bloemschikken zelf onder de knie krijgen? Kijk dan eens naar een cursus bloemschikken bij jou in de buurt. Tijdens deze cursus leer je hoe je verschillende bloemen kan combineren tot een prachtige bos en leer je grote en kleine bloemstukken maken. Zo heb je een leuke hobby én tegelijkertijd elke week wat moois op tafel staan.

Creatieve therapie voor je kind: dit houdt het in (+ tips hoe je het als ouder kunt implementeren)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme