Pokémon gaat geld doneren om kinderen te steunen

Nieuws Valéry de Voijs 16 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Bij het zien van het gele animatie-figuur krijgen we spontaan nostalgische gevoelens. We zullen Pikachu namelijk allemaal herkennen van de populaire kinderserie Pokémon. Het aandoenlijke diertje staat deze week behoorlijk in de spotlight. Niet om zijn knuffelgehalte, maar om het bedrag dat de Pokémon-organisatie doneert om wereldwijd kinderen te steunen.

Nog meer redenen om fan te zijn van het gele monstertje!

Pokémon Company

The Pokémon Company International is een dochtermaatschappij van het gelijknamige bedrijf in Japan. Beestjes als Pikachu hebben zichzelf in 1966 op de kaart gezet, en zijn met de populaire merchandise wereldwijd bekend. In totaal heeft Pokémon maar liefst elf films, twaalf seizoenen televisieseries, spelkaarten en videogames geproduceerd.

Donatie

Het bedrijf gaat de komende vijf jaar minimaal 25 miljoen dollar schenken aan organisaties die zich inzetten om het leven van kinderen te verbeteren. Op deze manier wil het bedrijf onder andere sociale gelijkheid bevorderen.

Het schenkingsbedrag wordt over van tevoren bepaalde organisaties verdeeld. Daarnaast worden er kaarten en speeltjes geschonken aan bepaalde instanties die die weer aan hulpbehoevende gezinnen en kinderen kunnen geven.

Dankbaarheid bij de Pokémon Company

“The Pokémon Company International is dankbaar dat het iets terug kan doen voor de gemeenschappen waarin het actief is en waarin Pokémon zo warm ontvangen is vanaf het moment van introductie”, laat CEO Kenji Okubo weten aan NOG. “Pokémon is een merk waar het plezier vanaf spat en dat al 25 jaar tot de verbeelding van kinderen overal ter wereld spreekt. Met zijn universele thema’s van avontuur, vriendschap en doorzettingsvermogen heeft het een plaats gevonden in het leven van een uiterst diverse schare fans.”

Wist je trouwens dat Pikachu een positief effect heeft op de hersenen van kinderen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme