Bijna uitgerekend? Dit zijn de leukste babynamen voor het voorjaar

Baby Kiki Meijer 21 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De regen ruilt zich in voor de eerste zonnestralen, dat betekent dat het voorjaar weer is begonnen. Verwacht jij in de lente een kind en ben je nog steeds aan het twijfelen welke babynaam het nou moet worden. Dan heb jij geluk.

Famme heeft voor jou de leukste babynamen speciaal voor het voorjaar bij elkaar gezocht. Als de lente je favoriete seizoen is, zit er misschien ook voor jou de perfecte babynaam tussen.

Babynamen voor het voorjaar

Voel jij de lentekriebels al in je buik, of zijn dit de kriebels van je baby die bijna geboren wordt? Voor de leukste babynamen voor het voorjaar moet je snel verder lezen.

Meisjes voorjaarsnamen

1.Florence

Deze naam kennen we natuurlijk van de romantische stad van de liefde Florence. Maar de naam is ook afgeleid van Flora, de godin van de bloemen en de lente. Een geschikte naam voor jouw voorjaarsmeisje.

2. Laverna

Dit is een Franse, charmante naam die ‘geboren in de lente’ betekent.

3. Violet

De naam staat voor een prachtige paarse kleur en laat de voorjaarsbloem, het viooltje, nou precies deze kleur zijn.

4. Olive

Betekent in het Engels ‘olijf’, maar stamt ook af van de naam Olivia.

5. Lila

Lila is de paarse kleur, die erg geschikt is in het voorjaar. In het Arabisch betekent het ‘avond’ of ‘nacht’ en is het een afkorting van de naam Delilah.

6. Jasmijn

Deze naam is afgeleid van het Arabische woord voor deze bloem ‘yasamin’ en de naam Yasmin. Dit staat voor ‘geschenk van God’.

7. Vlinder

Alle vlinders fladderen dit voorjaar hopelijk weer vrolijk rond. Zo ook jouw lentekind, met deze naam denk je natuurlijk gelijk aan het voorjaar. Het is daarom ook zeer passend bij de lente.

8. Mae of May

Deze Hebreeuwse naam staat voor ‘geboren in mei’. De naam wordt ook veel gebruikt in samengestelde namen zoals Anne-Mae of Maelynn.

9. Lieve

Deze naam is wel heel erg lief. De naam is afgeleid van de Godelieve wat ‘Gods beminde’ betekent. Het is een populaire meisjesnaam in Nederland

10. Lotus

De Lotus is een plant in Azië die symbool staat voor schoonheid en geluk. Jouw kleine gelukje wordt binnenkort geboren, dan is de naam Lotus al helemaal ideaal!

Jongens voorjaarsnamen

1.Xavier

Dit is een Franse jongensnaam. Het staat voor redder, helder. Is jouw zoon een echte held? Dan is deze naam zeker geschikt.

2. Florian

Deze naam betekent ‘bloeien’. De lente staat bekend als hét seizoen waarin alles weer tot bloei komt.

3. Bodhi.

Bodhi is een stoere, Engelse naam. Het betekent ‘verlichting’. In de lente blijft het weer wat langer licht, toepasselijke naam dus.

4. Ravi

In het Hindoeïsme is Ravi de naam van de zonnegod. De naam Ravi staat dus voor de zon en laat in de lente nou net het zonnetje weer gaan schijnen.

5. Jaro

Jaro is een Finse jongensnaam. De naam staat voor ​​gedreven, moedig en ijverig. Past deze dappere naam bij jouw kind?

6. Len

Naast dat deze naam een afkorting is van het woord ‘lente’, is het ook een Engelse jongensnaam die ‘dappere leeuw’ betekent. Een erg stoere naam als je het aan ons vraagt.

7. Omar

De Arabische naam Omar betekent ‘bloei’ en ‘lang leven’. Jij gunt jouw kind natuurlijk het langste leven waarin ze helemaal tot bloei komen.

8. Jules

Deze klassieke Franse naam staat voor ‘de jeugdige’. Het stamt af van de naam Julius, ook erg leuk voor je lentekind.

9. Sol

De naam Sol is kort en krachtig. Het is het Spaanse woord voor zon, maar betekent in het Hebreeuws ook nog eens ‘vrede’.

10. Lux

Met de naam Lux denk je misschien aan rijkdom, maar Lux betekent ‘verlichting’. Het is van oorsprong een Griekse jongensnaam.

Genderneutrale voorjaarsnamen

1.Meiko

Je spreekt de naam Meiko uit als ‘mee-ko’. De naam betekent ‘geboren in mei’. De maand mei is de bloeimaand waarin alle bloemen, planten en grassen weer tot leven komen.

2. Brooke

Brooke is een Engelse naam en staat voor ‘woont bij de stroom’.

3. Hunter

Hunter staat voor ‘jager’. De naam komt nog niet veel voor in Nederland. Als je jouw kind een unieke naam wil geven zit je dus zeker op de goede plek met deze naam.

4. Luca

De naam komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘licht’. De naam is afgeleid van de jongensnaam Lucas.

5. Charlie

Charlie staat voor vrije man of vrouw. Helemaal geschikt voor de lente waarin iedereen zich zo vrij als een vogeltje voelt.

6. Sky(e)

Sky(e) is oorspronkelijk een Germaanse naam en betekent: ‘lucht’. Geen wolkje aan de hemel is erg toepasselijk voor het seizoen de lente.

7. Renee

Dit is een Latijnse naam en betekent ‘wedergeboorte’. De lente staat voor opnieuw beginnen. Een perfecte bijpassende naam is dit dus zeker.

8. Jip

Deze korte Nederlandse naam betekent ‘geven en gastvrij zijn’. Hopelijk maakt jouw kind zijn naam waar in de toekomst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme