Tips die helpen om te wennen en nóg meer van je lichaam te houden na een zwangerschap

Body Gina Koninkx 15 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De veranderingen die je lichaam ondergaat tijdens en na de zwangerschap zijn immens en niet altijd even gewenst. Je tepels worden donkerder of groter, je krijgt striae en je huid voelt weken tot maanden na de bevalling nog niet zo strak als voor de zwangerschap. Omdat sommige veranderingen er nou eenmaal bijhoren, is het maar beter om je nieuwe lijf te accepteren zoals het nu is.

Het feit dat jouw lichaam in staat is zo’n klein wondertje op de wereld te zetten, is toch reden genoeg van je lijf te houden?

Houden van je lichaam na een zwangerschap

Het is niet altijd even makkelijk om je lichaam zo te zien veranderen. Veel vrouwen hebben er moeite mee dat ze niet meer in die mooie jeans passen of liggen voortaan liever in badpak op het strand. Maar woman, jouw lichaam is na een zwangerschap minstens zo mooi (zo niet mooier) als voor de zwangerschap. Heb je wat zetjes nodig om dat zelf ook in te zien? Lees dan snel verder.

1. Laat je niet leiden door ‘online’

Met name op Instagram barst het van de ‘postpartum’ foto’s waardoor het lijkt alsof iedereen binnen een week weer in haar oude jeans past. Laat je hier absoluut niet door leiden, dit is (in vrijwel alle gevallen) gewoon niet de realiteit. Volg liever accounts die posten over eerlijk ouderschap. Je zal zien dat iedereen met hetzelfdes truggelt als jij en je vindt hier bovendien ook nog eens veel tips van medemama’s om je nieuwe lijf te omarmen. Bye, negativity. Hello, positivity!

2. Negatieve gedachten? Omzetten in iets positiefs

Als je je weer eens in een jeans probeert te proppen en het liefst de boel bij elkaar scheldt, relax. Laat deze negatieve gedachten vooral niet je dag beïnvloeden. Op het moment dat deze negatieve gedachten door je hoofd flitsen, zet jij ze om in positieve gedachten. Je weet toch wat de reden is achter al die veranderingen? Dat kleine hummeltje dat je aanstaart! En er is toch helemaal niks belangrijker dan dat? Geen te krappe jeans, streepje striae of donkere tepel die jou klein krijgt.

3. Geef jezelf de tijd

Je hebt tijd nodig om te wennen aan je nieuwe lichaam. Neem hier dus ook echt de tijd voor. Onder andere door veel aandacht te besteden aan selfcare. Verzorg je lijf met fijne producten en oliën en masseer deze regelmatig lekker in de huid. Hoe vaker je naar jezelf kijkt en aan je lichaam voelt, hoe vertrouwder het wordt.

De zomer komt eraan! 5x tips om na je zwangerschap weer zelfverzekerd te zijn in bikini

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme