De zomer komt eraan! 5x tips om na je zwangerschap weer zelfverzekerd te zijn in bikini

Body Demi de Boer 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

De zomer komt eraan, dat betekent dat de bikini’s bijna uit de kast kunnen. Maar ja, een zwangerschap en een bevalling kunnen je lichaam erg veranderen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je de zomer zo lang mogelijk wilt uitstellen…

Het is logisch dat je lichaam er anders uitziet, er heeft ten slotte voor negen maanden een klein wondertje in geleefd. Eigenlijk geen enkele reden om je te schamen voor je lichaam. Nu het mooie weer eraan komt is het fijn als je je comfortabel voelt in een bikini. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet om je nieuwe lichaam te kunnen omarmen.

Zelfverzekerd in bikini

Met deze tips kun jij zelfverzekerd de zomer tegemoet na je zwangerschap.

Leer je nieuwe lichaam kennen

Allereerst is het belangrijk dat je weer van je lichaam leert houden. Dit kan tegenvallen na de bevalling van jouw kind. Alles in je leven is veranderd en dan ook nog eens je lichaam. Hoe moeilijk het ook is, ontwijk de spiegel niet. Neem de tijd en bekijk je nieuwe lichaam goed in de spiegel. Vertel jezelf dat je lichaam prachtig is. Je lichaam is ijzersterk na het dragen van je baby en dat mag gewaardeerd worden. Doe het rustig aan, gun jezelf de tijd om de liefde voor je lichaam te vinden.

Weg met die oude bikini’s

Misschien hoop jij stiekem dat je oude bikini’s of badpakken weer als gegoten zitten. Dat is logisch, maar het is beter om die gedachte achter je te laten. Je zet namelijk een enorme druk op jezelf om je oude lichaam weer terug te krijgen. Je lichaam maakt een grote verandering door tijdens de zwangerschap, het is dus niet gek dat je nu misschien een andere soort bikini nodig hebt. Ga bij jezelf na of je misschien meer ondersteuning nodig hebt, wat meer dekking of een andere pasvorm.

Shoppen maar!

Nu je weet wat je ‘nieuwe lichaam’ nodig heeft, kun je al je favoriete winkels af struinen naar de juiste bikini’s. Je kunt natuurlijk ook vanaf de bank door de leukste webshops scrollen. Probeer verschillende modellen en kijk waar je het meest comfortabel mee bent. Een tankini kan zorgen voor meer ondersteuning en bedekking. Je kunt ook voor een hoog broekje kiezen, dit bedekt de delen van je buik waar je misschien onzeker over bent. Het maakt niet uit voor welke bikini je kiest, zolang jij je comfortabel voelt is het de goede keuze.

De juiste kleur of een leuk patroon?

Naast de pasvorm van de bikini, is de kleur ook belangrijk. De juiste kleur zorgt ervoor dat je er zelfverzekerd uitziet. Kies je lievelingskleur of een kleur die past bij je huid, ogen en haar. Dan zal je hoe dan ook stralend over het strand lopen. Donkere kleuren kunnen ook zorgen dat je er slanker uitziet. Daarnaast kunnen patronen je helpen voor meer zelfvertrouwen. Een leuk patroon op je bikini zorgt er namelijk voor dat de aandacht niet op je borsten of buik is gericht, maar op het flitsende patroon van je bikini.

Tijd om te stylen

Als je iets meer bedekking wilt, is een cover-up een goed idee. Er zijn enorm veel leuke cover-ups die je meer zelfvertrouwen geven in je bikini. Denk hierbij aan een kanten cover-up, een lange blouse of een sjaal die je om je heupen kan strikken. En om je strand-look helemaal af te maken, kun je nog een aantal accessoires toevoegen. Met een toffe zonnebril, een chique hoed en een paar mooie sandalen of slippers, ben je helemaal klaar voor de zomer.

Hoogzwanger in de zomer? Zo houd je je hoofd én je lichaam koel

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen