Lonely? Nieuwe vrienden maken is gemakkelijker dan je denkt

Algemeen Valéry de Voijs 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Vroeger dacht je er niet eens over na. Het was zo gemakkelijk om vroeger nieuwe vrienden te maken. Het gebeurde gewoon. Heb jij tegenwoordig het idee dat jij en je vroegere besties uit elkaar zijn gegroeid, of ben je in de loop van de jaren veel ‘fake’ vrienden verloren? Dan snappen we dat je er graag een nieuwe BFF bij wilt. Je ontmoet vast genoeg interessante mensen, maar hoe maak je nu daadwerkelijk nieuwe vrienden?

Nee, je bent echt geen loser als jij dit artikel leest. Iedereen is weleens eenzaam, en kan behoefte hebben aan nieuwe vriendschappen. Gelukkig gaat dat gemakkelijker dan je denkt. Bij deze:

Nieuwe vrienden maken

Ook als volwassene gaat het je lukken. Nieuwe vrienden maak je zo:

1. Dezelfde interesses

‘Zoek’ mensen met dezelfde interesses. Neem bijvoorbeeld een dansles als jij van dansen houdt, en kijk of je een leuke klik hebt met iemand. Maar ook buiten de dansstudio, yogales, of pottenbakkerij om kun je genoeg mensen vinden met dezelfde interesses. Als je op een borrel staat en in gesprek raakt met iemand die (net als jij) z’n eigen bedrijfje is gestart kun je daar best een inspirerend gesprek over hebben.

2. Get over it

Iemand op het ook die je leuk vindt? Het is echt niet raar om die persoon spontaan op te bellen. We zijn eraan gewend dat een man whatsappjes stuurt en ons op date vraagt, maar eigenlijk is het net zo normaal als we dat bij die nieuwe BFF doen. Als jij iemand hebt ontmoet die jij heel gezellig vind, aarzel dan niet om haar op te bellen en op een lunch te trakteren. In een hoekje blijven klagen gaat je in ieder geval niets opleveren.

Herkenbaar? Deze types zitten er in je vriendengroep

3. Humor

Neem jezelf – en de nieuwe vriendschap – ook niet te serieus. Dat voelt de andere persoon aan, en dan kan het een beetje verstikkend voelen misschien. Ben luchtig, maak grapjes, en plan een gezellige koffiedate. Iedereen houdt van een potje lachen, dus gebruik je beste grappen om er een leuke sfeer van te maken. Je moet het maar eens proberen: de volgende keer als jij jezelf in gezelschap bevind, moet je maar eens een goede grap erin gooien. Kijk goed wie er het hardste lacht: hij/zij zal dezelfde humor hebben als jij, en is dus de beste kandidaat voor jouw vrienden zoektocht

4. Zeg vaker ‘ja’

Kom jij na een lange dag werken thuis, terwijl er een feestje bij je buren gaande is? Als ze je wenken om een drankje te komen doen, snappen we dat je daar niet zoveel zin in hebt. Maar gebruik dit soort momentjes! Het is juist een super goede kans om je nieuwe buurtjes te leren kennen (inclusief hun vriendengroep).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme