Luiertaart maken? Dit heb je allemaal nodig

Gender reveal en babyshower Laura Saija 29 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Een luiertaart is een ideaal kraamcadeau. Je geeft de aanstaande moeder namelijk iets wat ze echt nodig heeft, namelijk luiers, maar wel leuk verpakt. Daarnaast kun je de luiertaart decoreren met allemaal ander nuttige cadeaus.

Een win-win-situatie dus. Maar hoe maak je nou eigenlijk een luiertaart? Welke luiers heb je nodig en wat doe je er nou eigenlijk op?

Luiertaart maken

Een luiertaart is natuurlijk geen echte taart, maar een creatieve stapeling van luiers die eruitziet als een taart. Het is een praktisch cadeau voor aanstaande ouders. Luiertaarten kunnen in verschillende stijlen en maten worden gemaakt, je kunt het zo gek niet bedenken. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen stijl en budget.

Hoe luiertaart maken?

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Dit zijn de basisbenodigdheden voor een luiertaart.

 1. Luiers: Kies voor maat 1 of 2 luiers, omdat deze het meest worden gebruikt bij pasgeborenen.
 2. Elastiek of lint: Om de lagen luiers bij elkaar te houden.
 3. Taartschotel of karton: Als basis voor je luiertaart.
 4. Babyproducten: Denk aan babydoekjes, fopspenen, flessen, en andere kleine cadeautjes.
 5. Versieringen: Lint, bloemen, knuffels, of andere decoraties om je luiertaart aan te kleden.
 6. Lijm of dubbelzijdig plakband: Om de versieringen op hun plaats te houden.

Stap 2: Bouw de lagen

Begin met het oprollen van de luiers en zet ze vast met elastiek of lint. Plaats de opgerolde luiers in de vorm van een cirkel op je taartschotel of karton. Bouw vervolgens meerdere lagen luiers op elkaar om de gewenste hoogte te bereiken. Zorg ervoor dat de lagen stevig op elkaar staan.

Stap 3: Versier de luiertaart

Dit is waar je creativiteit echt naar voren kan komen. Wikkel lint om elke laag luiers en voeg versieringen toe zoals bloemen, knuffels of zelfs kleine babykledingstukken. Je kunt ook babydoekjes en flessen tussen de lagen plaatsen voor een extra verrassing.

Stap 4: Finishing touch

Plaats een leuke topper op je luiertaart, zoals een knuffeldier of een bordje met een lieve boodschap. Dit zal je cadeau echt afmaken.

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken?

Voor een luiertaart heb je dus luiers van maat 1 of 2 nodig, elastiek of lint, een taartschotel of karton, babyproducten, versieringen, lijm of dubbelzijdig plakband en een topper. Zorg ervoor dat je alles binnen handbereik hebt voordat je begint met het maken.

Welke maat voor luiertaart?

Maat 1 of 2 luiers zijn de meest gangbare keuze omdat deze maten geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Sommige baby’s zijn al vrij snel uit maat 1 gegroeid en andere baby’s blijven hier wel even in zitten. Houdt hier wel rekening mee in hoeveelheid.

Het is ook een goed idee om te informeren bij de aanstaande ouders welk merk luiers ze het liefst gebruiken. Het is ook zonde als jouw luiertaart alleen maar de verkeerde luiers bevat.

Wat op een luiertaart?

Het toevoegen van extra cadeautjes en benodigdheden aan je luiertaart kan het nog specialer maken. Dit is vaak wel het gedeelte waar de meeste kosten in gaan zitten. De één stopt de hele luiertaart vol met merkkleding en de ander houdt het bij een simpele fopspeen. Dit is natuurlijk helemaal aan jou.

 1. Babykleding: Rol wat schattige babykleding op en gebruik ze als decoratie of als extra laag
 2. Badproducten: Babyshampoo, lotion, en zeep kunnen er ook op.
 3. Babydoekjes: Deze zijn altijd handig voor ouders, en ze kunnen gemakkelijk tussen de lagen luiers worden verstopt.
 4. Fopspenen en flessen: Leuk en nuttig.
 5. Knuffels en speelgoed: Voeg een schattige knuffel of een klein speeltje toe bovenop je luiertaart als topping.
 6. Handgeschreven kaart: Een persoonlijke boodschap om je cadeau nog specialer te maken.

Genoeg van dezelfde oude babyshower tradities? Probeer de populaire mother blessing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme