‘Mag ik een Angel Shot met citroen alsjeblieft, want mijn date blijkt een viespeuk’

Persoonlijk Nienke Magnin 17 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Misschien heb je de Angel Shot niet meer nodig omdat je al voorzien bent, maar speel dit artikel dan vooral door naar een vrijgezelle vriendin. Want hoe meer vrouwen bekend raken met de ‘Angel Shot’, des te groter de kans dat je ‘m straks ook in Nederland kunt bestellen. En daar worden wij heel blij van.

Ik heb het gelukkig nooit meegemaakt. Een date, die (onverwacht) de verkeerde kant opgaat. Een afspraakje, waarbij het gevoel je bekruipt dat er iets niet klopt. Dat je eigenlijk weg moet gaan, maar dat je niet durft. Of in tweestrijd bent, over je oordeelsvermogen. Stel je je niet een beetje aan? Zijn profiel was toch zo leuk en die vriendin, die hem kende, had ook alleen maar goede verhalen over hem gehoord.

LEES OOK: Ben je een single moeder, dan moeten mannen dit van je weten.

Het moment dat je twijfelt aan jezelf, maar geen knoop durft door te hakken. Zeker niet in je eentje, in dat café in die stad, waar je niemand kent. Of in dat karakteristieke restaurantje, dat hij zo spontaan had uitgezocht, maar dat in ‘the middle of nowhere’ ligt. Het moment dat je je op de wc probeert te bezinnen over je volgende stap in dit date-avontuur en dan aan de binnenkant van de wc-deur deze tekst ziet;

‘Are you on a date that isn’t going well?
Is your Tinder date not who they said they were on their profile?
do you feel unsafe or even just a bit weird?

We’re here to help, just go to the bar and order an ANGEL SHOT
Neat: your bartender will escort you to your vehicle!
With ice; your bartender will call an uber for you!
With lime; your bartender will call the police!

We’ll handle things discreetly and without a lot of fuss (we’ve been there and want to know that you’re in good hands).’

Vertaald:

Ga naar de barman en bestel een ‘Angel shot’
Kortom; Gaat je date niet zo lekker en voel je je onveilig of niet helemaal op je gemak? We zijn hier om je te helpen. Ga naar de barman en bestel een ANGEL SHOT.

Zonder ijs? De barman brengt je naar je fiets of auto!
Met ijs? De barman regelt een taxi voor je!
Met citroen? De barman belt de politie voor je!

We handelen alles discreet en zonder gedoe af. We willen alleen maar dat je in goede handen bent.

Simpel en doeltreffend

Het shotje als reddende ‘engel’ dus. De betreffende tekst is gefotografeerd door een klant van de Amerikaanse keten Hooters en gaat sindsdien viral. En dat is ook niet gek. Uitgaansgelegenheden, die een dergelijke verantwoordelijkheid op zich nemen… ik vind het zó goed bedacht, dat ik het hier graag deel. Want hoe eenvoudig kan het toch eigenlijk zijn om elkaar op deze manier te helpen. Misschien gebeurt het niet vaak. Misschien hoeft de betreffende barman zelfs nooit in actie te komen. Maar misschien ook wel, al is het maar één keer. En die ene keer zou wat mij betreft al genoeg zijn om de moeite te nemen deze poster op de dameswc te hangen in alle uitgaansgelegenheden van Nederland. Met een bijbehorend goed ingelicht bijbehorend barpersoneel, zijn diezelfde gelegenheden in één klap een stukje veiliger. Het is zo simpel en gelijk zo doeltreffend, dat ik eigenlijk niet begrijp dat niemand dit eerder heeft bedacht.

Better safe than sorry

Beste uitgaansgelegenheden in Nederland, beste café-uitbaters, restauranteigenaren en beste hippe clubs. Van Amsterdam tot Appelscha. Wil je de veiligheid van je bar verhogen en wil je bovenal mee helpen voorkomen dat vrouwen, die zich om welke reden dan ook niet op hun gemak voelen bij de zo gehoopte date van hun dromen, zich ongewenst in onveilige situaties geplaatst zien? Plak dan nu deze poster op de dameswc. Namens alle vrouwen in Nederland; bij voorbaat dank.

LEES OOK: Huh? Tinder voor kinderen bestaat. En het is niet ongevaarlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen