Dames opgelet! Zo vaak moet je je bh écht wassen

Body Sharon van der Werf 16 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

We trekken elke dag een schone onderbroek aan, maar hoe vaak moet je je beha eigenlijk wassen? De meningen zijn daar nogal over verdeeld. Sommige vrouwen gooien hun beha na één dag in de wasmachine, andere vrouwen dragen ‘m gerust een week. Of langer. Wat is verstandig?

We geven veel geld uit aan de mooiste exemplaren, dus laten we er ook voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. En lekker fris blijven. Dat begint natuurlijk bij het wassen. Was je je bh na één dag dragen al? Dat is niet zo slim. Op die manier verliest een bh z’n elasticiteit en dus z’n oorspronkelijke vorm.

Tada! Het antwoord

Maar hoe vaak moet je je beha dan wel wassen of uitspoelen? Om te voorkomen dat de hoge zuurgraad van zweet oksels de bh aantast, wordt aangeraden om de beha na ongeveer drie dagen te wassen. Bovendien geef je bacteriën zo geen kans zich uit te breiden. Voor sportbeha’s is het natuurlijk een ander verhaal: deze moeten na elke sportbeurt in de was.

LEES OOK: Nieuwe kleding wassen: ja of nee (dermatoloog legt uit)

Hoe kan je het beste je bh wassen?

Lees altijd eerst de wasinstructie van de beha. Nog een tip: maak altijd de sluiting vast. Wanneer je de beha los in de wasmachine doet, kunnen die haakjes namelijk blijven hangen aan andere kledingstukken, en dat kan dan weer vervelende gaten opleveren.

Wat moet je vooral níét doen?

Het is niet aan te raden om bh’s in de droger te stoppen. Door het vele en snelle ronddraaien in de droogtrommel kan de beha zijn vorm en elasticiteit verliezen. Ook is het eigenlijk niet slim om de beha los in de wasmachine te gooien. Gebruik altijd een bh/panty-zakje. Op die manier voorkom je dat het elastiek uitrekt of dat de beugel eruit glijdt.

Weet je eigenlijk wel hoe vaak je je badhanddoek moet wassen? Vaker dan je waarschijnlijk denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

helpling

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme