Wetenschappelijk bewezen: eet pure chocolade en je slaapt als een roosje

Baby en slapen Sharon van der Werf 21 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Chocolade is niet alleen belachelijk lekker, het is ook nog eens goed voor van alles en nog wat. Zo vertelden we je al dat pure chocolade tegen hoesten helpt en er is nóg een reden om een extra stukje te nemen. Volgens onderzoekers zorgt het eten van pure chocolade voor een betere nachtrust. Kom maar door met die pure reep.

Extreem goed nieuws dus voor alle chocoholics die moeite hebben om in slaap te vallen en/of niet fit wakker worden. Door dagelijks een klein stukje pure chocolade te eten voor het slapengaan, zal je beter slapen en makkelijker opstaan.

Magnesium

Maar hoe dan? Het zit zo. Een stukje pure chocolade bevat relatief veel magnesium, en magnesium is ontzettend goed voor je lichaam. Het ondersteunt onder andere je immuunsysteem, vermindert het risico op een hartaanval en kan verschillende vormen van kanker voorkomen. Tell me more!.

LEES OOK: Ben jij ook zo moe in de lente? Dan kan dat hierdoor komen!

Verschil tussen dag en nacht

Daarnaast hebben onderzoekers nu bewezen dat magnesium er voor zorgt dat cellen in het lichaam het onderscheid tussen dag en nacht kunnen maken. Kortom: je innerlijke klok gaat als een zonnetje lopen van een dagelijks stukje donkere chocolade.

Dit heeft niet alleen een positief effect voor het in slaap vallen (en ’s ochtends opstaan), het geeft ook je hormonen, lichaamstemperatuur en andere lichaamsfuncties een boost. En dat heeft weer tot gevolg dat je je uitgerust en fit voelt.

Andere magnesium bronnen

Toch liever geen chocolade voor het slapen gaan? Je kunt magnesium ook halen uit groene groenten, noten, zaden, vis, bonen, yoghurt… Al kan er natuurlijk niets op tegen een lekker stukje chocolade, maar dat is onze totaal onbevoordoordeelde mening.

A-ha! Dit zegt je soort foodcraving over je lichaam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

womenshealthmag

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme