Sinterklaas: 7x makkelijke surprises om te maken

Kinderen Redactie 29 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Nog even en Sinterklaas staat voor de deur. Weken geleden heb je al een lootje getrokken maar nu Pakjesavond dichterbij komt, stel je het maken van de surprise steeds maar uit. Herkenbaar? 7 surprises die je kunt maken voor als je in tijdnood bent of als je twee linkerhanden hebt.

Makkelijke surprises

Deze tips zijn gemakkelijk voor onhandige knutselaars en mensen die geen zin hebben in plakkende handen en gedoe met papier-maché. In alle gevallen heb je in ieder geval wel papier en een schaar nodig. Zo wordt surprises maken een koud kunstje!

1. Een Sinterklaashuisje

Is de persoon voor wie je een surprise moet maken net verhuisd of een echte huismus? Knutsel van karton of een oud melkpak een huisje in elkaar, waar een cadeautje of een ledlampje in kan. Voorbeelden kun je vinden bij Oh Happy Day en How to Make. Wil je er echt werk van maken en ben je handig in precisiewerk? Probeer dan een huisje van peperkoek of snoep te maken, zoals de makers van Jongensenmeiden.nl.

2. DIY adventskalanders

Voor degenen met echte haast is iets dat je uit kunt printen natuurlijk ideaal. Lady Lemonade heeft daarom DIY adventskalenders. Er komt een klein beetje knip- en plakwerk aan te pas.

Als je in een vel de deurtjes knipt, kun je de twee vellen op elkaar plakken. Zorg dat je hiervoor dan wel even wat afbeeldingen of grappige opdrachten achter de deurtjes plakt. In de opdrachten kun je bijvoorbeeld zetten waar de gelukkige zijn/haar cadeautjes kan vinden.

3. Piñata

De perfecte plek om een cadeautje in te verstoppen is een piñata. Je kunt ze kant en klaar kopen of zelf maken. Op het blog Oh Happy Day lees je een makkelijke uitleg om in 12 stappen zelf een piñata te maken in de vorm van een watermeloen.

Met een beetje creativiteit weet je de watermeloen nog om te toveren in iets anders. Het is de bedoeling je de piñata ergens ophangt en dat de ontvanger het knutselwerk open prikt. Heb je het lootje van een filmfanaat? Hier staat een uitleg hoe je een bak popcorn maakt als piñata.

4. Trofee

Een trofee knutselen is een goed uitvoerbaar idee omdat je het kunt personaliseren. Waarvoor verdient de ontvanger volgens jou wel een prijs tijdens Sinterklaas? Wat je nodig hebt is een vierkante basis, zoals een houten blokje of een klein doosje. Dat pak je in met gezellig inpakpapier. Hier bevestig je vervolgens ‘de prijs’ op.

Is iemand een handige klusser? Prik er een stokje in en doe daar een werkhandschoen overheen. Is de ontvanger een notoire laatkomer? Knip een ronde vorm uit en maak er een klok van, die je aan een satéprikker bevestigt op de basis. Zingt iemand graag? Knutsel een microfoon van een wc-rolletje met een prop papier erin.

Zo kun je vast nog wel wat grappige ‘prijzen’ bedenken die je gemakkelijk in elkaar kunt zetten. Pinterest is ook een bron van inspiratie.

5. Emoji’s

Gebruikt degene wiens lootje je hebt getrokken veel emoji’s in WhatsApp en op social media? Hier is een slimme surprise die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Cadeautjes in de vorm van emoji’s! Je hebt even een computer nodig om wat afbeeldingen van emoji’s uit te printen, zorg dat je kleurenpapier hebt (zoals geel).

Je kunt het ook anders aanpakken. Op Studio DIY staat uitleg hoe je bepaalde vormen kunt uitknippen zodat je zelf de uitdrukkingen samen kunt stellen die je op de doosjes wilt plakken. Dit belooft een kleurrijke Sinterklaasavond.

6. Tas

Is hij/zij een liefhebber van mooie tassen? Van een smalle doos maak je gemakkelijk een tas. Print je Traktatie heeft een snelle uitleg hoe je dit kunt maken (en een Louis Vuitton-patroon dat je kunt uitprinten).

Als je de bovenste flappen van de doos schuin dichtvouwt, lijkt het op de sluiting van een tas. Je kunt er hengsels bij maken en de tas beplakken met een bekende print. Je cadeautje kun je in de tas verstoppen.

7. Snacks

Is de persoon in kwestie dol op snacks van de gele M? Dan geef je hem of haar met Sinterklaas een smakelijke surprise. Van een doos maak je vrij simpel een doos van een Happy Meal. Op Pinterest kun je leuke voorbeelden vinden, zoals deze. Als je een smalle doos hebt, zoals de tas die je hier boven ziet, kun je de bovenste flappen schuin dichtvouwen.

Beplak alle zijden met rood papier en print het logo uit via internet. Van geel papier kun je de hengsels knippen die je bovenaan kunt vastplakken!

Succes met de surprises! Sinterklaas zal trots op je zijn!

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme