Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Zwanger 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Aan alle partners van zwangere vrouwen: lees dit alsjeblieft even

Gefeliciteerd! Jullie krijgen een kleintje. Ook al draagt jouw partner jullie baby, toch doen jullie dit als een team. Als jij je partner ‘s ochtends over de wc ziet hangen kun jij je misschien machteloos of overbodig voelen. Maar geloof ons, jij speelt een grotere rol tijdens de zwangerschap van je partner dan jij denkt.

Hoe kun jij deze tijd het beste doorkomen? Lees even mee:

Partners tijdens de zwangerschap

Laten we voorop stellen dat jij je partner het beste kent. Ook al lijkt ze door de hormonen even niet meer zichzelf: diep van binnen is ze nog altijd dezelfde persoon. Alleen nu misschien met andere behoeften. Had jouw partner eerder misschien niet zo’n behoefte aan complimentjes? Toch zal ze die lieve woordjes nu extra kunnen waarderen.

1. Hou van d’r

Geef haar het gevoel dat ze de meest geliefde persoon op de wereld is. Ondanks de misselijkheid, haar pijnlijke borsten en alle rondvliegende hormonen: jij houdt intens van haar, en niets zal dat ooit kunnen veranderen.

2. Ze is niet gek

Onderschat niet wat hormonen met je partner kunnen doen tijdens de zwangerschap. Ze kan zich letterlijk gaan gedragen als een compleet ander persoon. Van mood swings, tot irrationele discussies. Van huilbuien tot aan emotieloze opmerkingen. Van woede-uitbarstingen tot aan dreigementen. Het laatste – en wij herhalen: het laatste(!), wat ze nu kan gebruiken is een partner die haar aankijkt alsof ze gek is.

3. Eten. eten en nog eens eten

Is jouw partner ‘s ochtends erg misselijk tijdens de zwangerschap? Breng haar dan een smoothie, of droge crackers. Deze smoothie doet het bijvoorbeeld heel goed bij misselijkheid.

4. Neem het niet persoonlijk op

Maak dit je mantra, en je zult de zwangerschap lachend doorkomen.

5. Pick your moment

Als jouw partner tijdens de zwangerschap zegt dat ze kapot is, zeg dan alsjeblieft niet dat jij ook moe bent. Niet dat jij de gedurende de zwangerschap niet mag klagen. Maar pick your moment. Als zij er even helemaal doorheen zit, is het niet het moment.

6. Dit kan nooit kwaad

Wil jij je partner tijdens de zwangerschap verwennen, maar weet je niet zo goed wat je kan doen? Ga dan voor een massage. Een fijne massage kan namelijk nooit kwaad. Een goede sessie met (geurloze!) olie zal haar laten kalmeren. Tegelijkertijd is het een fijne manier om fysiek met elkaar in contact te zijn.

19 dingen die je ouders vroeger zeiden en we nu eindeloos herhalen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme