Fenna (35): ‘Mijn man en schoonzus stuurden elkaar pikante berichtjes’

Persoonlijk Vera Guldemeester 20 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Het is fijn als familieleden het samen goed kunnen vinden. Dat is ook wat Fenna dacht wanneer haar familie samenkwam op feesten en partijen. Dat er iets geheimzinnigs speelde binnen de familie, had ze dan ook nooit verwacht. “Ik merkte dat het wel erg gezellig werd tussen mijn schoonzus Estelle en mijn man Rogier, ben ik zijn telefoon gaan controleren. Daar stuitte ik op een gesprek vol pikante berichtjes”, vertelt ze aan Famme.

“Rogier en ik kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Nadat we allebei ons vwo-diploma in the pocket hadden, gaven we toe dat we elkaar leuk vonden. Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Na tien jaar relatie kregen we een zoon, Dorian, en twee jaar later nog een dochter, Flo. We waren een happy family met zijn viertjes. Samen stonden we sterk en niemand kon ons breken. Althans, dat dacht ik.

Gelukkig gezin

Mijn broer kwam vijf jaar geleden thuis met Estelle, een spontane en mooie verschijning. De hele familie was blij dat hij eindelijk een leuke vriendin had. De twee waren dol op elkaar, dat kon je aan alles zien. Omdat mijn broer en ik erg close waren, kwamen ze geregeld bij ons over de vloer. Ze bleven eten, borrelen en kwamen ook los van elkaar weleens aanwaaien.

Familiefeest

Voor het veertigjarige huwelijksjubileum van mijn ouders hielden ze een groot feest voor familie en vrienden. We keken er al weken naar uit, want de feesten van mijn ouders waren altijd ontzettend leuk. Ze hadden een grote zaal gehuurd waar volop eten en drank aanwezig was. De sfeer was gezellig en iedereen was aan het dansen. Het was al laat en iedereen al wat drankjes op toen ik opeens Estelle en Rogier erg close met elkaar zag dansen. Het was eigenlijk mijn nicht die mij erop attendeerde. Ik wuifde het weg en zei dat ze gewoon een beetje aangeschoten waren. Maar even later zag ik ze samen buiten. Geschrokken keken ze op toen ze mij zagen en ik voelde dat er iets niet klopte.

Pikante berichtjes

Ik ben helemaal niet van het controleren van andermans telefoon, maar na thuiskomst van het feest heb ik dat toch gedaan. In de normale berichtenlijst zag ik Estelle niet staan. Ik dacht nog, wat gek. Tot ik onder de gearchiveerde gesprekken ging kijken en ik opeens Estelle’s gesprek vond. Ik wist niet wat ik zag. Ik sloot me op in de wc, voor het geval hij wakker zou worden. Op die manier kon ik alles rustig lezen. Ik zag dat ze al maandenlang pikante berichtjes en foto’s aan elkaar stuurden en ze hadden het zelfs over stiekem afspreken. Ik werd zo misselijk van de berichten en foto’s dat ik moest overgeven.

Man geconfronteerd

Rogier hoorde mij overgeven en kwam uit bed. Hij dacht dat ik teveel had gedronken, maar zodra hij zag dat ik zijn telefoon in mijn hand had en tussen het overgeven door naar hem schreeuwde, wist hij dat hij was betrapt. Hij zei direct dat het niet zijn bedoeling was geweest en zei dat Estelle zich aan hem had opgedrongen. Aan de pikante berichtjes te lezen was dit absoluut niet waar. Ik besloot mijn broer de volgende ochtend op de hoogte te brengen.

Radeloze broer

De volgende ochtend stuurde ik mijn broer een bericht en vroeg of hij direct met Estelle naar mij kon komen. Rond de lunch waren ze er en ze hadden niets door. Rogier had haar ook niet kunnen waarschuwen, want ik had zijn telefoon nog in mijn bezit. Toen ik mijn broer vertelde waar onze partners al maanden mee bezig waren, zag ik het verdriet in zijn ogen. Hij geloofde het niet, tot hij de berichten zelf las.

Vertrouwen kapot

Inmiddels zijn we een jaar verder en ik heb na veel gesprekken besloten om Rogier nog een kans te geven. We hebben immers twee kinderen die het vechten voor onze relatie waard zijn. Mijn broer heeft de relatie met Estelle verbroken. Ze gaf toe dat ze stapelverliefd was op Rogier. Sinds deze gebeurtenis is de band tussen mijn broer en mij helaas bekoeld. Hij snapt niet dat ik nog bij Rogier blijf. Ook al is mijn vertrouwen in hem ernstig beschadigd, ik wil niet een relatie van vijftien jaar opgeven zonder ervoor gevochten te hebben. Ik geef hem nog één kans en hopelijk pakt hij die.”

16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme